RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Er jeg blitt en yndling?

Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Joshua King fortsetter å imponere.

NORGE - SLOVENIA 2-1:

ULLEVÅL (Nettavisen): Joshua King (20) imponerte de fleste med sin landslagsdebut mot Island forrige uke.

Mot Slovenia tirsdag kveld fikk han spille 45 minutter - og King imponerte igjen.

Holdt på å besvime
Han skapte blant annet en av Norges største sjanser i andre omgang, da han rev seg løs fra en Slovenia-stopper og kom alene gjennom i sekstenmeteren. Fra skrått hold gikk imidlertid skuddet rett på keeper.

- Jeg prøvde å putte ballen mellom beina hans. Den gikk også mellom beina, men han var kjapt nede med overkroppen. Men jeg tenker ikke så mye på det, det viktigste var at vi fikk tre poeng, sier King til Nettavisen etter kampen.

Med rå fart, fysikk og ureddhet bør King være selvskreven når Drillo tar ut mannskapet som skal møte Sveits og Kypros i oktober. Men at han var et friskt pust mot Slovenia vil han ikke være med på.

- Frisk, jeg holdt på å besvime, jeg fikk jo astmaanfall, sier King spøkende til pressekorpset som ville ha noen ord med Norges nye stjernespiller.

Nerver
United-spilleren har slitt med astmaproblemer siden han var liten gutt, men ble overrasket over at problemene ble så store under kampen mot Slovenia. Det var faktisk så ille at han måtte ut av banen for å ta astmamedisin underveis i kampen.

- Jeg tror det var nerver. Hele familien min og vennene mine var og så på min første Ullevaal-kamp, og det var mye press. Men jeg synes det gikk bra, jeg beit tenna sammen og holdt i 45 minutter.

- Du var så nervøs før hjemmedebuten at du fikk problemer?

- Jeg blir aldri nervøs på banen, men det var nerverpirrende. Det har vært så mye skriverier i avisene om hvor viktig det var å vinne den kampen, og jeg tror kanskje dette var den viktigste kampen jeg har spilt i karrieren. Men jeg synes ikke det så ut som om jeg hadde så mye nerver utpå der, for å være helt ærlig, sier han.

- Hvor mye plager astmaen deg?

- Jeg tar medisiner hver eneste morgen, det gjorde jeg i dag også, men det var litt annerledes i dag. Jeg vet ikke hva som skjedde, kanskje ikke jeg varmet opp godt nok, sier King.

Trene som en «gærning»
Plagene til tross, King hadde en god følelse etter å ha gjort ferdig hjemmedebuten med landslaget. Han spilte til karakteren 6 på Nettavisens spillerbørs og var dermed en av de beste spillerne mot Slovenia.

- Jeg koste meg som bare det der ute, spesielt foran familie, venner og hjemmefans, det var en fantastisk følelse. Nå skal jeg dra hjem til Manchester og trene som en «gærning» og prøve å komme meg på A-laget der, så får vi se om jeg er med på neste landslagssamling.

- Hva synes du om at du er blitt en yndling hos det norske publikummet så fort, du fikk jo stående applaus da du ble byttet inn og underveis i kampen?

- Er jeg blitt en yndling? Jeg tror det var Romsås-gjengen som jubla, jeg hadde jo hamstra inn 100 billetter før kampen. Neida, det er en deilig følelse at man har fansen på sin side, sier King.

- Synes du landslagssamlingen har gått bedre enn du trodde på forhånd?

- Nei, den hadde gått perfekt hvis jeg hadde scoret to av to, men vi vant, og det er det viktigste, avslutter han.

Imponert kaptein
Landslagskaptein Brede Hangeland hadde bare positive ting å si om troppens ferskeste spiller etter kampslutt. Hangeland mener King har bevist at han er god nok for troppen.

- Jeg er imponert. Det er en ung gutt med stor fysikk og bra ferdigheter, og han har vist at han er mentalt klar for å være med, sier Hangeland til Nettavisen.

Fulham-stopperen forteller at han ble ekstra imponert av det King leverte mot Slovenia med tanke på problemene han hadde underveis.

- Alle spillere sliter vel med noe fra tid til annen, men det var enda mer imponerende det han gjorde hvis han hadde problemer med astmaen, sier Hangeland.

Norge ligger nå på delt andreplass i gruppa med tre poeng. I oktober venter to bortekamper mot Sveits og Kypros. Da er trolig Joshua King et sikkert kort i Drillos tropp. Landslagssjefen kommer med følgende dom om King etter kampen mot Slovenia:

- Vi ser jo at fyren er litt uferdig taktisk og gjør noen gale valg, men har et enormt potensial. Han har litt større fart (enn Carew) og er kreativ til tusen, sier Drillo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere