RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Er nok for langt opp

Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)
Sist oppdatert:
Men hvem skal stoppe Vålerenga når Moa er i slag, Martin Andresen?

VÅLERENGA - START 8-1:

Vålerenga har vært i strålende form denne sommeren. Målkåte og seierssugne har de spilt seg rett inn i gullstriden i Tippeligaen.

Sist helg fikk de seg en på trynet av Aalesund. Men mandag beviste de at det var kun et arbeidsuhell.

En treningskamp mot Barcelona var tydeligvis nok til å minne Vålerenga om suksessoppskriften de hadde brukt før Aalesund-kampen: Hurtig og offensiv fotball.

Riktignok ble Vålerenga tatt litt på senga av et aggressivt og tent Start-lag. Derfor var det ikke helt ufortjent da Solomon Owello sendte bortelaget i føringen på Ullevål stadion. Nigerianeren spilte vegg med Mads Stokkelien, før han klinte ballen helt oppe i vinkelen bak Vålerenga-keeper Lars Hirschfeld.

Men så sluknet Kenneth Høie i Start-buret, samtidig som Vålerenga våknet, og dermed var Vålerenga tilbake på vinnersporet.

Anført av en fantastisk Moa lekte Vålerenga seg etter hvert med svimle sørlendinger.

Keeperhjelp før pause
Tolv minutter var spilt da Owello fikk drømmetreff og sendte Start i føringen. Det var et sjokk for Vålerenga, som sist serierunde ble senket i det 90.minutt av Aalesunds Alexander Mathisen.

Denne gang hadde Vålerenga langt mer tid å svare på. Og svaret, det skulle komme.

Riktignok måtte de ha hjelp fra en gavmild Start-keeper.

Moa fikk vendt opp midt inne på Starts banehalvdel, fyrte av et skudd og Høie ga en hodeløs retur på det ufarlige skuddet. Der dukket innbytter Bengt Sæternes opp og satte ballen i det tomme buret.

Sæternes kom inn da Kristofer Hæstad fikk seg ei lårhøne tidlig i kampen. I utgangspunktet så det ut til at Martin Andresen skulle sette inn Adnan Haidar for Hæstad, men ombestemte seg og gikk for ringreven Sæternes.

Det viste seg å være et godt valg.

Deretter var det Start som skulle jage mål.

Hoff nære
Espen Hoff gikk fra Stabæk til Start tidligere i uken, og mot Vålerenga kom debuten for sørlendingene. Vingen var frisk i starten, og etter VIFs utligning skulle han få en gigantmulighet til å markere seg allerede i første kamp.

Alene med Hirschfeld skulle han få to store sjanser, men begge ganger gikk VIF-keeperen seirende ut av duellen.

I stedet var det Kenneth Høie som skulle komme i fokus én gang til. Et innlegg fra Shelton på venstre så ut til å bli bokset vekk av Høie, men keeperen bommet på ballen, havnet på bakken med Moa og klarte heller ikke å fange den da. I stedet klarte han å dytte den ut til Bojan Zajic.

Publikumsfavoritten satte den forbi flere Start-spillere og inn i det åpne buret.

En marerittinvolvering av Høie.

Festfotball
Men om det var keepertabbene som sto i fokus før hvilen, var det glimrende angrepsspill som var den viktigste ingrediensen etter pause. Da våknet nemlig Vålerenga for alvor. Det tok tre minutter før André Muri scoret etter en corner.

Deretter skulle det gå tjue minutter før Vålerenga markerte seg igjen. Men da skulle det virkelig eksplodere.

Først var det Tippeligaens toppscorer, Moa, som brukte to minutter på å score like mange mål. Begge var perler.

Først da Starts unggutt på høyreback, Espen Knudsen headet til Moa inne i eget felt. Spissen klinte ballen i vinkelen bak en utrusende Høie. Like etterpå ble Moa spilt fri av Sæternes, en nydelig touch sendte Bård Borgersen i bua og spissen var iskald da han satte ballen til side for Høie.

Og tre minutter senere serverte Moa spissmakker Sæternes, som satte sitt andre for dagen. 6-1 stod det da. Publikum på Ullevål ble servert festfotball av ypperste merke.

- Er nok for langt opp
Men så for å bare gjøre kvelden komplett satte Moa inn sitt tredje på vakkert vis fra skrått hold. Dermed svarte Tippeligaens toppscorer på utfordringen fra Rosenborgs Steffen Iversen, som scoret tre på søndag mot Haugesund.

- Vi sleit i starten av førsteomgangen, men vi reiser oss i andre. Det har vært tendensen i det siste, at vi spiller fantastiske andreomganger, sier Moa til TV 2. Spissen satte pris på å få score tre mål.

- Det er godt å få score tre mål. Vi har mange gode spillere og vi vet at vi kommer til målsjanser. Det er en trygghet vi har, sier Moa.

Iversen står med elleve fulltreffere, mens Moa nå har 15. Til gjengjeld har Vålerenga seks poeng opp til Rosenborg på toppen av tabellen.

- Det er nok for langt opp med tanke på gullet, sier Martin Andresen til TV 2.

- Men målforskjell kan bli avgjørende, legger Vålerenga-treneren til, godt fornøyd med å ha scoret åtte mål.

Harmeet Singh la på til 8-1 på overtid på straffe. Luton Shelton ble felt.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere