RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Er Robben Uniteds største miss?

Sist oppdatert:
Manchester United ville ha Arjen Robben på billigsalg. Det kan de få angre på søndag.

Les også:Didier Drogbas utrolige historie

Det var tidlig 2004, og Alex Ferguson hadde på ny sett noe han likte i Nederland. Et par år tidligere hadde han hentet Ruud van Nistelrooy fra PSV. Nå ville han ha vidunderbarnet Arjen Robben. Robben og faren ble invitert til England, lynvingen likte det han hørte og uttalte rett etter at han ville elske å spille i England.

- Dere kan få autografen...
United gikk i forhandlinger med den nederlandske storklubben, men da budet kom – på sju millioner euro – ble det møtt med hånlatter.

«De siste 20-30 årene har det kun vært 2-3 spillere som har vært like gode.» Martin Jol

- Det eneste dere får for det er en trøye med Robbens autograf på, var PSV-president Harry van Raaijs kontante svar.

Og mens United nølte med å høyne budet, nærmest tredoblet Chelsea-eier Roman Abramovitsj Uniteds bud. PSV ble fornøyde. Robben også. Og I stedet for å havne I Manchester endte Arjen Robben I Chelsea.

Drøyt to år senere er tallenes tale klar nok: Chelsea har vunnet to strake seriegull, og London-klubben har alltid slått Manchester United med Robben på banen (to ganger).

Søndag kan den nederlandske vingen igjen minne Ferguson på hva som kunne vært – hvis klubben hadde vært litt mindre gniene med pengene I 2004.

«Alle som har peiling på fotball kan se at Arjen Robben er mye bedre enn Cristiano Ronaldo Alan Hansen

Lærte av bøker og video
Betegnelsen vidunderbarn er dekkende for nederlenderen. Han lærte fotball etter den kjente Coerver-metoden. Wiel Coerver analyserte verdens beste spillere, og mente at kvalitet ikke bare var noe man arvet, men noe man også kunne tilegne seg gjennom trening. Robben brukte video og bøker om Coervers metode for å lære.

Og han lærte raskt.

Kort tid etter at han viste seg frem for sine lokale lag, ble han snappet opp av Groningen. Der startet han med å score 50 mål på klubbens junior C-lag som 15-åring. 16 år gammel debuterte han på A-laget, og selv om det bare ble to mål på 18 kamper i debutsesongen ble han til slutt kåret til årets spiller i klubben.

«- Han er verdens beste ving, og i løpet av noen få år vil han være verdens beste spiller Ruud Gullit

Ett år senere punget PSV ut med fire millioner Euro for å få ham til Eindhoven. Det var alt annet enn en gambling. 18 år gamle Robben svarte med 12 mål på 33 kamper, og delte prisen som årets spiller med Mateja Kezman.

Storklubbene begynte å melde sin interesse, men faren avviste raskt en overgang til Spania og Real Madrid.

- Han vil ikke dit. Hva ville poenget vært med det? Real Madrid er ikke et sted for min sønn. Han har aldri likt klubben. Han reiser heller til Barcelona når han er på ferie, sa faren.

Og til slutt endte det altså med Chelsea.

Det kan Alex Ferguson smertefullt få merke søndag.

Les også:Friskmelder Chelsea-stjernene
Les også:- Vi sparker ikke Mourinho
Les også:- Chelsea bommet med superkjøp

(Kilder: uefa.com, Guardian, BBC, Wikipedia, Independent)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere