RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Eriksen ikke god nok for en større liga

Foto: Olaf Kraak / AFP / NTB scanpix
Dansken sammenlignes med Barcelona-flopp.

Christian Eriksen har i mange år blitt sett som et supertalent på fotballbanen. Dansken har også vært svært sentral i Ajax de siste sesongene.

Helt siden den offensive midtbanemannen fikk sitt store gjennomburdd, har det versert rykter om at han skal være på vei til en større klubb i en større liga.

Manchester United, Manchester City, Liverpool, Real Madrid, Borussia Dortmund og Inter er blant klubbene Eriksen har blitt koblet til.

Spilleren selv har også gitt beskjed om at han ikke kommer til å forlenge sin kontrakt med Ajax, som går ut neste år, og det er derfor store sjanser for at en overgang kommer i sommer.

Som Affellay
Det er imidlertid ikke alle som er like overbevist om at dansken kommer til å lykkes i en større liga - i hvert fall ikke med det første.

Tidligere PSV-trener Sef Vergoossen har fulgt Eriksens karriere i flere år, og mener midtbanemannen ikke er stabil nok til å lykkes i Italia, Tyskland, Spania og England.

Han mener derfor at spilleren hadde hatt godt av å bli i Nederland minst én sesong til.

- I 2008 trente jeg PSV og da var Ibrahim Afellay i samme posisjon. Jeg anbefalte ham å bli, slik at han kunne få utvikle seg videre, men han dro til Barcelona i 2010, sier han til NUsport.

Afellay var også regnet som et stort talent på denne tiden, men klarte ikke nivået i Barcelona og 27-åringen har denne sesongen vært utlånt til tyske Schalke 04, uten stor suksess.

Dårlig fysisk
Vergoossen tror det samme vil skje med Eriksen, om han forlater Ajax denne sommeren og går til en klubb der konkurransen om plassene på laget er steinhard.

- Jeg tror det samme vil skje med Eriksen. Han matcher ikke de fysiske kravene som stilles i for eksempel Dortmund. Med all respekt, men spillere som Mario Götze og Marco Reus er mye bedre, sier fotballprofilen.

Det er enda ikke hundre prosent sikkert at dansken forlater Ajax i sommer, selv om mediene har vært ganske klare i sin tale.

Om det rette tilbudet skulle dukke opp, forsvinner han trolig, men et annet alternativ er altså å ta ett år til i Ajax, for så å gå gratis til en annen klubb sommeren 2014.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere