RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Espen fortjener ikke tabbe-stempel

Foto: Erlend Aas / SCANPIX
Sist oppdatert:
Erik Thorstvedt er uenig med dem som hevder at Rosenborg har et keeperproblem. - Det er dumt hvis Espen Johnsen får et tabbestempel nå, sier den tidligere landslagskeeperen.

På stillingen 1-1 i gårsdagens Champions League-kamp mot Panathinaikos bommet Rosenborg-keeperen fullstendig på en utboksing i feltet. Ballen traff Ståle Stensaas i ryggen, og Rudolf Skacel kunne enkelt trille ballen i det tomme målet.

Dermed våknet Espen Johnsen nok en gang til negative oppslag i avisene. - Ufortjent, mener Erik Thorstvedt.

- Rosenborg har ikke et keeperproblem. Det er dumt hvis Espen får et tabbe-stempel nå. Han har vært gjennom en tøff periode, men har mange kvaliteter og fikser dette, sier Thorstvedt til TV 2 Nettavisen.

- Man må se dette i litt lengre perspektiv enn bare noen få kamper.

Skadetrøbbel
Erik Thorstvedt kjenner Espen Johnsen godt fra sin tid som keepertrener på det norske landslaget under Nils Johan Semb. Den tidligere Tottenham-kjempen mener Johnsen fortsatt er blant landets aller beste keepere, og mener de mange skadene han har slitt med er forklaringen på at han fra tid til annen gjør bommerter.

- Espen har slitt mye med skader, og har ikke kunnet trent skikkelig på viktige områder, som for eksempel tilbakespill. I fjor var han rett og slett i sensasjonell form sett i forhold til treningsgrunnlaget. Derfor er det viktig for ham å bli i orden kroppsmessig.

Kan gå utover selvtilliten
- Espen Johnsen er bare 24 år, og har vært i norgestoppen lenge. Har han hatt den utviklingen man kunne håpe på den siste sesongen?

- Han satt jo veldig lenge på benken i starten av Rosenborg-tiden, og hadde vel en liten bråstopp i karrieren. Men så fikk han sjansen til å etablere seg i fjor, og spilte veldig bra.

- Nå må han få trent fysikken skikkelig. Når man sliter med ting som tilbakespill, kan det få konsekvenser også for andre deler av keeperspillet, og gå ut over selvtilliten. Alle keepere har perioder i karrieren der de møter litt motgang. Da er det bare om å gjøre å jobbe knallhardt og forsøke å bedre selvtilliten.

- Er han sterk nok mentalt til å ignorere kritikken og fokusere på det som skal til for å bedre seg ytterligere?

- Espen er ambisiøs og en stor perfeksjonist. Da er det lett å grave seg ned hvis en gjør feil. Men det er viktig å tenke positivt og glede seg til å spille. Peter Schmeichel gjorde jo også feil til tider, men han var flink til å bare drite i det. En vet jo når en har gjort en feil selv, og alle andre trenger ikke minne en på det.

- De fleste keepere er selvkritiske nok til å si «den burde jeg tatt».

Rønningen i Royal League
Royal League-kampen mot Esbjerg neste torsdag og den ubetydelige bortekampen mot Arsenal i Champions League om to uker er alt som gjenstår før Rosenborg-spillerne endelig kan ta ferie. Thorstvedt tror de to oppgjørene kan være fine anledninger til å la Espen Johnsen hvile.

For på benken har Rosenborg som kjent Ivar Rønningen, som kom til klubben fra Brann i sommer. Han leverte en meget sterk vårsesong i Bergen, men har ennå ikke vært på banen for sin nye arbeidsgiver.

- Rosenborg har jo signalisert at Ivar Rønnigen kommer til å få spille Royal League-kampen mot Esbjerg. Jeg tror det er greit for Espen med en liten pause nå. Det er jo en lang vinterpause etter Arsenal-kampen, så får vi se hvem som er best utover våren. Og det er jo selvsagt bra for Ivar også at han får prøve seg på førstelaget nå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere