*Nettavisen* Sport.

- Et av de bitreste tapene jeg har vært med på

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Norges VM-drøm svinner etter hjemmetap mot Albania.

22.03.13 22:23

NORGE - ALBANIA 0-1:

Den brune banen og glisne tribunen på Ullevaal stadion var et trist syn, men kan på ingen måte måle seg med ansiktsuttrykkene til de norske spillerne etter at de hadde tapt 1-0 mot Albania i den forferdelig viktige VM-kvalifiseringskampen fredag.

Uten poeng falt Norge til fjerdeplassen på tabellen i gruppe E. Albania overtok andreplassen, og har nå ni poeng, mot Norges sju. Sveits topper fortsatt med ti poeng og én kamp mindre spilt. Island, som slo Slovenia 2-1, ligger på tredjeplassen med like mange poeng som Albania.

Med andre ord: VM vil etter all sannsynlighet, og nok en gang, foregå uten norsk deltakelse.

- Det er et av de bitreste tapene jeg har vært med på. Vi er bedre enn Albania, men ballen spratt ikke vår vei, sa landslagssjef Egil Drillo Olsen etter det fatale tapet.

- Sjansen for at vi nå vinner gruppa er minimal, så vi må satse på andreplassen.

Sjekk Nettavisens spillerbørs: Slik spilte Norge

Forren fra start
Den største usikkerheten knyttet til troppen, var midtstopperplassen siden av Brede Hangeland. Vegard Forren, som har til gode å få spilletid for Southamptons A-lag, fikk til slutt plassen, og Vadim Demidov måtte dermed varme benken. I tillegg fikk Tom Høgli sjansen på bekostning av Vegard Eggen Hedenstad på høyrebacken, og Magnus Wolff Eikrem begynte, noe overraskende, på benken. Mohammed Abdellaoue sto på spissplassen da kampen ble blåst i gang, og i Daniel Braatens fravær var Alexander Søderlund plassert på høyrekanten.

Sistnevnte sto i sentrum da Norge skapte kampens første målsjanse. Ruben Yttergård Jensen slo flott inn i feltet, der Søderlund hadde plassert seg perfekt midt foran målet. I det han skulle bredside ballen i målet, ble han felt av en albansk spiller, og ballen gitt ut over sidelinjen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix

Norge fortsatte i et høyt tempo, og kom til flere nestensjansen i overtall på Albanias banehalvdel. Førsteomgangens største scoringsmulighet var det imidlertid Albania som sto for. Håvard Nordtveit sendte av gårde en grusom pasning, som ble plukket opp av østeuropeerne. Ballen endte opp hos en umarkert Migjen Basha i boksen til Rune Almenning Jarstein, men den albanske spilleren bommet på målet.

Norge kom igjen nære 1-0 like før pause, da Tarik Elyounoussi forsøkte seg på et skudd mot det lengste hjørnet. Ballen traff en motspiller, og fortsatte i en bue over den albanske keeperen, før den passerte stolpen noen små centimeter på feil side.

Dermed var stillingen 0-0 til pause, og ordene «score mål» ble nok sagt flere enn én gang av Egil Drillo Olsen i pausen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Albania rystet Norge
Det var i alle fall et scoringsfarlig Norge som kom tilbake fra garderoben, og det var stort sett foran Albanias mål kampavhandlingen fant sted. Ballen ville imidlertid ikke nærme seg nettmaskene, og etter 62 minutter bestemte Drillo at det var på tide med friske, offensive bein. Joshua King, som i oppkjøringen kom med lovnader om å avgjøre kampen, kom inn for Elyounoussi på venstrekanten.

Men istedenfor en forløsende matchvinnerscoring, inntraff katastrofen.

Albania gikk opp i ledelsen etter en smart frisparkvariant, der Hamdi Salihi var sist på ballen.

Med 0-1 på tavla var alle poengene på vei ut av Norge, og VM i Brasil dermed en fjern drøm.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix

Kosovo-fødte Valon Berisha kom inn like etter det fatale baklengsmålet, og Norge fortsatte å pøse på med målsjanser.

Albania hadde imidlertid akkurat tilstrekkelig med flaks til at nullen ble holdt, og VM-kvalifiseringskampen endte med et smertefullt norsk tap.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag