RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Et av de største talentene i Europa

Men storklubbene som vil ha ham, får «fingern».

ØKERN (Nettavisen): I løpet av sommerens overgangsvindu har det vært tydelig at en rekke klubber jakter en ny midtstopper. Noen av klubbene har fått sin mann, som Liverpool med Dejan Lovren og Manchester City med Eliaquim Mangala, mens andre klubber fortsatt leter etter den rette mannen.

Manchester United har fått inn forsvareren Marcos Rojo, men de fleste er enig om at storklubben fra England fortsatt trenger en sjef bakerst på banen.

Mange har blitt koblet med Old Trafford-klubben, men med en drøy uke igjen av overgangsvinduet begynner det å haste. Én mann som helt sikkert har stått på én eller flere ønskelister på balløya, er franske Aymeric Laporte.

20-åringen er franskbasker og holder til i La Liga-klubben Athletic Bilbao. Klubben er kjent for å ha nesten utelukkende spillere fra Baskerland.

- Viser «finger’ n»
Nettopp det, gjør at Laporte blir en vanskelig mann å hente til en større klubb. Ifølge La Liga-ekspert Petter Veland, møter de fleste klubber veggen.

- Han er en veldig god, ung stopper, med et godt venstrebein. Han spiller primært stopper, men kan eventuelt også spille venstre back, og ikke minst venstre stopper i en trebackslinje, sier C Mores-ekspert til Nettavisen.

- Men han kommer ikke til å dra noe sted nå i sommer. Athletic er ekstremt vrange å forhandle med. Det har United erfart, det har Juventus erfart og det har Bayern München erfart. De henviser til en utkjøpsklausul og kommer det et bud som er tre cent lavere enn det, så gir de «fingern», sier Veland.

Veland føler seg likevel trygg på at Laporte med tiden går til en større klubb. Han mener franskmannen er blant de største talentene i Europa.

- Athletic fornyet kontrakten hans nå nylig og forhøyet utkjøpsklausulen hans med fem millioner euro, så den er over 40 millioner euro nå. Han spilte også play off til Champions League mot Napoli nylig og det har vært lite rykter den siste tiden, men han er utvilsomt et av de største stoppertalentene i Europa.

LA LIGA-EKSPERT: Petter Veland.

- I løpet av to-tre år spiller han garantert for en større klubb, sier Veland.

- En «dark horse»
En annen forsvarsspiller fra La Liga, som kan være et spennende kjøp denne sommeren er belgieren Toby Alderweireld. Han er på vei bort fra Atletico Madrid.

Belgieren kom til spansk fotball fra Ajax sist sesong, men har ikke funnet seg til rette og er ikke lenger en sentral del av planene til mesterlaget.

- Det heller mot at han er på vei ut. Han var ikke med i troppen mot Real Madrid i supercupen, der ble den 19 år gamle Jose Gimenez fra Uruguay foretrukket på benken. Det har alltid vært opplest og vedtatt at én av de to vil bli leid ut eller solgt. Alderweireld får ikke spilletid, fordi Atletico har verdens beste stopperpar i Joao Miranda og Diego Godin. I tillegg har de hentet Jesus Gamez fra Malaga som kan spille stopper. Så det er overbefolket i den posisjonen. Når Diego Simeone setter Gimenez på benken, framfor Alderweireld, tolker jeg det som at han er på vei bort, mener Petter Veland.

DARK HORSE: Toby Alderweireld.

- Dette er bare en bekreftelse på det som har blitt sagt i og rundt kretsen. Simeone skal være misfornøyd med innstillingen til Alderweireld. I stedet for å bli voldsomt tent på grunn av konkurransen på to posisjoner, blir han litt nedbrutt. Han har ikke vist nok vilje, entusiasme og glød til å vinne kampen mot Godin, Miranda og Juanfran. Det er noe av de tingene Simeone setter høyest, lyst, vilje, sult og mental kapasitet, fortsetter C More-profilen.

Veland tror likevel Alderweireld har en lys framtid på fotballbanen.

- Han er fortsatt en spennende type. Om han kan fortsette den utviklingen han hadde før han kom til Atletico, kan han fortsatt bli en type som dominerer europeisk fotball de neste ti årene. Han blir heller ikke spesielt dyr, ikke mer enn sju-åtte-ni millioner pund. Han er en liten «dark horse» de siste dagene av overgangsmarkedet, konkluderer Veland i intervju med Nettavisen.

Se Petter Veland snakke om både Aymeric Laporte, Alex Song og Toby Alderweireld i videoen øverst i artikkelen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere