- Et av mine tristeste øyeblikk

Foto: Tony Marshall (PA/Scanpix)

Selv tyskerne syntes synd på utviste Tim Cahill.

14.06.10 10:31

TYSKLAND-AUSTRALIA 4-0:

Julian Rodriguez Santiago er kjent som en fotballdommer med markeringsbehov litt over snittet. Derfor var det kanskje ikke så overraskende da meksikaneren spente hele kroppen som en stålfjær og struttet det røde kortet mot Tim Cahill etter 56 minutters spill i søndagens VM-kamp mellom Australia og Tyskland.

Å si at kortet var strengt idømt, er et relativt objektivt faktum. Etterpå gikk da også tyske Bastian Schweinsteiger, som var offer for Cahills takling, ut og sa at det ikke burde vært rødt kort.

- Hyggelig sagt av Schweinsteiger, sier Cahill etter kampen.

Ute mot Ghana
Trøsten er imidlertid fattig.

- Jeg er bare trist. Det er at av de tristeste øyeblikkene i min fotballkarriere, sier Everton-spilleren til Sky Sports, og fortsetter:

Slaget mot Tyskland var i realiteten tapt uansett, selv om Australia var litt mer med på notene de første ti minuttene i andre omgang, altså fram til Cahill ble sendt i dusjen.

Verre er karantenen som nå venter. Australia må klare seg uten en av sine viktigste spillere i lørdagens kamp mot Ghana – en kamp som kan avgjøre australiernes mulighet til å avansere i VM.

- Men dette handler ikke om én spiller, understreker Cahill.

- Må vinne
Den australske landslagssjefen Pim Verbeek ville umiddelbart etter søndagens kamp ikke si så mye om situasjonen som førte til utvisningen av Cahill.

- Jeg har ikke sett det, hevdet han.

Derimot var han full av lovord om det tyske spillet. Og klinkende klar på hva resten av VM handler om.

- De var bedre enn oss, og realiteten er at vi må vinne de to neste kampene. Det er ikke noe å diskutere. Uavgjort holder ikke, erkjenner Verbeek, og fortsetter:

- Neste kamp er en finale. Vi må lære av dette. Vi har seks dager på å reise oss, fysisk og mentalt. Og seks dager til å finne ut hvilke elleve som skal spille, sier Pim Verbeek.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.