*Nettavisen* Sport.

- Et kupp uten sidestykke

BUNDESLIGAENS BESTE: Vebjørn Buen mener Bayerns kjøp av Dortmunds Robert Lewandowski er et kupp uten sidestykke.

BUNDESLIGAENS BESTE: Vebjørn Buen mener Bayerns kjøp av Dortmunds Robert Lewandowski er et kupp uten sidestykke. Foto: Frank Augstein (Ap)

Her er fem tanker om Bundesligaen.

24.04.14 07:01

Denne spalten er levert av Eurosports Bundesliga-team, med Vebjørn Buen i spissen.

Hver uke skriver han om det som skjer i den tyske toppdivisjonen.

www.eurosportplayer.no kan man se samtlige kamper hver runde på egne bonuskanaler.

Her er Vebjørn Buens fem tanker fra Bundesligaen:

1) Denne runden var perfekt for Borussia Dortmund, og jeg tror de nå har sikret 2. plassen i Bundesliga. De slo Mainz 4-2, mens Schalke tapte 3-1 for Stuttgart. Med en sekspoengs luke ned til Schalke og tre serierunder igjen, så skal dette gå veien for Klopp og Co. Teoretisk sett har Schalke fortsatt muligheten, men Dortmund har igjen Leverkusen (borte), Hoffenheim (hjemme) og Hertha Berlin (borte), og jeg er ikke i tvil om at de tar de nødvendige poengene i disse kampene for å sikre 2. plassen.

Mye av grunnen til at laget ligger der de gjør er duoen Lewandowski-Reus som storspiller sammen kamp etter kamp, og det er trist at denne duoen snart skal splittes opp og bli motstandere av verste sort.

2) Jeg tror at Moa Abdellaoues Stuttgart sikret plassen i Bundesliga denne runden, og det takket være en fantastisk kamp mot selveste Schalke. Som jeg sa i en tidligere utgave av "Fem tanker" så mente jeg at det å ansette Huub Stevens som trener var det rette valget av Stuttgart. Og det ser vi nå tydelig at det var. Han har tatt klubben opp et par hakk etter at de spilte helt forferdelig under Thomas Schneider.

Den eneste ulempen jeg ser ved ansettelsen av Stevens er at Moa får mindre og mindre tillit. En klubb som Stuttgart hører absolutt ikke hjemme i 2. Bundesliga, og med en luke på fire poeng ned til Hamburg på nedrykksplayoff så vil jeg si at plassen er sikret, selv om de teoretisk fortsatt kan ryke.

Klikk på bildet for å forstørre.

TØFF DUELL: Braunschweigs Omar Elabdellaoui i duell med Bayern Munchens Franck Ribery i helgen som var. Foto: Nigel Treblin (Afp)

3) Shinji Okazaki er er herlig å følge nå! Spissen til Mainz har hatt en knallsesong etter en litt treg start. To nye mål borte mot Dortmund denne helgen og han viser igjen hvor viktig han er for dette laget. Jeg synes det var et merkelig valg av Stuttgart da de lot han gå før sesongen.

Tenk hvor de hadde vært med ham på laget! Han burde fått mye mer tillit for laget fra Mercedes-Benz Arena, men Mainz kan bare takke og bukke. Meget smart og god signering av Mainz-trener Thomas Tuchel (aka Jürgen Klopp 2). Jeg tror japaneren forblir i Mainz også neste sesong, men blir ikke overrasket om han snart finner veien til en større klubb.

4) Det er tett på toppen av toppscorerlisten i Bundesliga hvor det skiller tre mål mellom Robert Lewandowski, Mario Mandzukic, Adrian Ramos, Josip Drmic og Marco Reus. Personlig er jeg ikke i tvil om hvem som til slutt ender på toppen av denne listen – Borussia Dortmunds Robert Lewandowski. Han ligger likt med Mandzukic per dags dato, men jeg er sikker på at han kommer til å score de nødvendige målene i de siste tre kampene for å sikre Dortmund 2. plassen samt toppscorertittelen.

Han er den beste spissen i Bundesliga og med han iført en Bayern München-drakt, så kommer han ikke akkurat til å bli noe dårligere neste sesong. Han er så og si en komplett spiss som kan score med hodet, med beina og fra alle mulige vinkler. Det at Bayern får han gratis er jo et kupp uten sidestykke!

5) Håvard Nordtveit startet, spilte hele kampen og scoret et meget flott frisparkmål for Gladbach i deres 4-2-tap borte mot Freiburg. Vegar Eggen Hedenstad var ubenyttet reserve for Freiburg. Per Ciljan Skjelbred startet for Hertha borte mot Augsburg og ble byttet ut på overtid. Rune Jarstein var ikke i troppen.

Både Håvard Nielsen og Omar Elabdellaoui startet og spilte hele kampen for Braunschweig i deres 2-0-tap hjemme mot Bayern München. Tarik Elyounoussi startet for Hoffenheim borte mot Werder Bremen før han ble byttet ut etter 61 minutter for Jiloan Hamad. Moa var ubenyttet reserve for Stuttgart hjemme mot Schalke.

P.S: Her finner du de fem fineste scoringene fra denne runden:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=GJ667aXJBoB8pH0lg7VIxrpTGMQ7M93iANBht5NFFe9W6FRhVBkCk-rlS6mzZWrd9pxOQ3hjA5EIOIwY1pRgJwWOsgeN0xeEAeuBARbZgDwY5cPKfDB-2DcSJEHJ3R3zYeiYdWY76Pw&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);


LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.