*Nettavisen* Sport.

- Et merkelig fenomen

Foto: Trond Reidar Teigen/Scanpix

Lars Kristian Eriksen scoret sitt første mål i Tippeligaen da han møtte gamle kjente.

09.04.12 18:17

ODD GRENLAND - LILLESTRØM 2-0: Det er ikke sjelden at vi ser spillere score mot sine gamle lagkamerater. I forrige serierunde gjorde Markus Pedersen og Lars Iver Strand nettopp det i oppgjøret mellom Strømsgodset og Vålerenga.

At Lars Kristian Eriksen skulle gjøre det samme da hans nye lag, Odd, møtte Lillestrøm mandag, var det imidlertid ikke mange som hadde satt pengene sine på.

Hadde aldri scoret
Før onsdagens møte med Lillestrøm, hadde ikke sunnmøringen scoret et eneste tippeligamål på 163 kamper for Lyn, Lillestrøm og Odd Grenland.

Da muligheten bød seg på stillingen 1-0 til vertene, var likevel Eriksen nådeløs og klinisk som en angrepsspiller da sjansen bø seg. Etter en flott stikker fra Snorre Krogsgaard, hamret Eriksen ballen i nettet.

Tidligere Vålerenga-trener, Petter Myhre, satt i TV2s studio og lot seg overraske over at høyrebacken tegnet seg på scoringslista.

- Det er et merkelig fenomen. Jeg kan ikke komme på at han noen gang har scoret for Lillestrøm. Da er det jo typisk at han ved den første anledningen han spiller mot Lillestrøm, er han så høyt oppe i banen og klinker den inn, uttalte Petter Myhre i TV2s FotballXtra.

- Krysset var ledig
Eriksen selv var selvsagt også fornøyd med å ha åpnet målkontoen i Tippeligaen i den 164. kampen.

- Det måtte komme til slutt, og det er jo typisk at jeg kommer mot Lillestrøm og. Det var en mønsterkontring, hvor jeg fikk en fin pasning fra Krogsgård, så så jeg at krysset var ledig. Det pleier som regel å være det, sa Eriksen til TV2 etter kampen.

Før Eriksen doblet ledelsen, hadde Torgeir Børven allerede gitt vertene ledelsen. Herolind Shala headet ballen på tvers, og 20-åringen stanget ballen i mål bak Sead Ramovic.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Trond Reidar teigen/Scanpix

LSK uten seier
Gjestene fra Lillestrøm gjorde en god kamp mot Rosenborg sist helg, men måtte nøye seg med ett poeng der, etter at en offsideplassert Mikael Dorsin sikret trønderne ett poeng på overtid. Marginene så ikke ut til å være på romerikingenes side denne mandagen. Et snaut kvarter ut i andre omgang fikk laget en mulighet av de sjeldne.

Verken Palmi Rafn Palmasson, Petter Vaagan Moen eller Johan Andersson klarte å få ballen over mållinja da både tidligere LSK-keeper André Hansen og Odds forsvarere gjorde en fenomenal jobb med å holde ballen ute.

Hansen gjorde, i likhet med Eriksen, en god kamp mot sine gamle lagkamerater. Det er tydeligvis av sine egne man skal ha det.

- Begredelig
Etter tapet i Skien, står Lillestrøm med bare to poeng etter tre serierunder og håper nok å få sving på sakene når erkerival Vålerenga kommer på besøk i neste serierunde. Frode Kippe var ikke spesielt fornøyd med det laget presterte i Skien.

- Vi gjør en begredelig førsteomang. Vi kommer oss i andre og har press på dem, har gode muligheter, men scorer ikke. Da blir det tøft. Jeg er skuffet over førsteomgangen vår, sa en skuffet LSK-kaptein til TV2 etter kampen.

Odd Grenland innkasserte sine tre første poeng for sesongen og tar et stort steg opp fra bunnen av tabellen før neste helgs møte med Aalesund.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.