RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
VELGER LANGER: Kjetil Rekdal valgte å benke Gudmund Kongshavn til fordel for Michael Langer etter bare to kamper denne sesongen.
VELGER LANGER: Kjetil Rekdal valgte å benke Gudmund Kongshavn til fordel for Michael Langer etter bare to kamper denne sesongen. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

- Et merkelig valg av Vålerenga

Nettavisens fotballekspert usikker på Kjetil Rekdals keepervalg.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Gudmund Taksdal Kongshavn (23) var til tider så god forrige sesong at det ble hvisket om landslagsspill for den unge burvokteren.

Men denne sesongen er foreløpig blitt en enorm skuffelse for den talentfulle keeperen.

23-åringen fikk bare stå de to første tippeligakampene før den østerrikske nykommeren Michael Langer overtok plassen mellom VIF-stengene.

Og senere har den 29 år gamle konkurrenten holdt Kongshavn på benken i åtte strake kamper.

- Merkelig valg av VIF
Nettavisens fotballekspert Joacim Jonsson stusser på at Kongshavn, som i februar forlenget kontrakten sin med Vålerenga ut 2015, nå plutselig er skjøvet ut i kulden.

- Det var et merkelig valg av Vålerenga å hente inn en ny keeper når man allerede hadde Lars Hirschfeld og Kongshavn i klubben. I hvert fall når Vålerenga i tillegg sliter økonomisk. For meg var det et veldig merkelig valg, sier Jonsson til Nettavisen.

Han begrunner det slik:

- Langer er bra, men han er ikke akkurat Gud heller. Og jeg vil tro Kongshavn fikk en form for garanti om at han skulle stå da han skrev under på en ny og lenger kontrakt, selv om man aldri kan ha garantier i fotball, ettersom det handler om å prestere. Men dette er ikke en tillitserklæring, og jeg vil tro han er rimelig frustrert. Han må ha vært katastrofal på trening siden klubben gjorde disse grepene og hentet inn Langer, spekulerer Jonsson.

Tre keepere
Langer ble som kjent hentet til klubben på overgangsvinduets siste dag da Lars Hirschfeld ble skadet, og Rekdal mente det ikke ville være forsvarlig å gå inn i sesongen med bare én frisk seniorkeeper.

- Bør Kongshavn komme seg til en ny klubb allerede i sommer, Jonsson?

- Han bør først og fremst tenke på å prestere, for det er vel prestasjonene som gjør at han ikke har stått. Det kan ikke være sånn at man bytter klubb hvis man går noen måneder uten å spille. Han må gi det ut sesongen, og spørsmålet er hvor stor interesse det er for ham. Jeg er ikke sikker på at den er så veldig, veldig stor, sier den tidligere sportssjefen i Fredrikstad.

FÅR IKKE SPILLE: Gudmund Kongshavn sliter benken i kamp etter kamp.

- Ikke sett for meg dette
Når Nettavisen tar opp temaet med Kongshavn, påpeker han flere ganger at han ikke har lyst til å snakke seg til en plass på laget, og at han ikke ønsker å fremstå som sutrete i pressen.

- Men jeg har så klart lyst til å spille fotball på så høyt nivå som mulig. Det er ikke dette jeg hadde sett for meg i år, sier Kongshavn til Nettavisen.

- Fikk du signaler om spilletid da du forlenget kontrakten din?

- Jeg fikk signaler på at jeg skulle stå selvfølgelig, men i fotball må treneren mene at du presterer godt nok til å stå. Kjetil har vel uttalt at det har vært litt for mye smårusk fra meg i vinter, og at det er bakgrunnen for at de har valgt å bruke Michael. Kjetil synes han utstråler mer ro, sier han.

Rekdals begrunnelse
Kjetil Rekdal har flere ganger forsvart valget om å vrake Kongshavn.

- Gudmund er en god keeper, men mangler litt på ro, erfaring, treffsikkerhet med beina, utstråling og autoritet. Det har Langer, og jeg håper Gudmund kan lære en del av det. Vi har ikke råd til at Gudmund skal sitte på benken så fryktelig lenge, sa Rekdal til Nettavisen i april.

Nå har Vålerenga tre gode keepere på lønningslisten. Langer har kontrakt ut denne sesongen, mens Lars Hirschfeld og Kongshavn har avtaler som strekker seg ut neste sesong.

MERKELIG: Det mener Joacim Jonsson.

- Vi kan ikke ha alle de tre på lønningslista. Det går ikke, sa Rekdal i april.

- Hvis du får mulighet til å bytte klubb i sommer, hva gjør du da?

- Det blir helt umulig for meg å svare på. Det er utrolig mange ting i Vålerenga jeg setter pris på, og jeg har vært her i seks år nå. Jeg har blitt glad i klubben og menneskene her, sier Kongshavn.

- Skjer ingenting
Kjetil Rekdal sier følgende om keepersituasjonen og mulig salg i sommer:

- Foreløpig skjer det ingenting, og det er ikke noe vi vil ha fokus på i media. Men vi jobber fortsatt med å få gjort de riktige tingene slik at vi får bedre økonomi, men å gå ut med navn og at det og det skal skjer, blir ikke riktig, sier Rekdal til Nettavisen.

Konkurrenten Langer forteller at han har stor forståelse for at Kongshavn mistrives med situasjonen.

- Det har jeg, det er helt normalt. Men vi jobber bra sammen på treningsfeltet, har det gøy sammen, og alle bidrar til å gjøre det morsomt på trening. Gudmund er profesjonell, sier Langer til Nettavisen.

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere