*Nettavisen* Sport.

- Et perfekt resultat, men ikke en perfekt kamp

Foto: Matthew Lewis (2013 Getty Images)

Fulham var heldige mot Paolo Di Canios «nye» Sunderland.

17.08.13 19:06

SUNDERLAND - FULHAM 0-1:

Sunderland-manager Paolo Di Canio har nærmest hentet inn et helt nytt Sunderland-lag i sommer, og lørdag ønsket flere av italienerens nysigneringer å vise hvorfor, da Fulham kom på besøk til Stadium of Light til årets første seriekamp.

Men til tross for at flere av Di Canios nysigneringer imponerte i Nord-England lørdag, var det gjestene fra London som stakk av med alle tre poengene da Pajtim Kasami scoret på Fulhams eneste virkelig store mulighet i kampen.

Likevel kan den italienske manageren ta med seg at hans nye lag virker å være langt bedre enn hva de var forrige sesong.

- Vi spilte attraktiv fotball og dominerte kampen, men spesielt i dette landet, så kan dødballer koste deg poeng. Vi spilte på deres banehalvdel i 80 minutter, men klarte ikke å sette ballen i mål. Den eneste muligheten de fikk i boksen vår kostet oss et mål, sier Di Canio til BBC.

- Jeg advarte spillerne mine før kampen. Spillerne fra utlandet må lære dette. Hvis spillerne mine lærer seg hvorfor vi tapte denne kampen, så kommer vi til å ha en veldig bra sesong, sier italieneren.

Jol: - Vi slet
Fulham-manager Martin Jol virket å være enig i at Fulham var noe heldige lørdag.

- Jeg tenker at dette var et perfekt resultat på bortebane, men ikke en perfekt kamp. Vi måtte slite for denne seieren. Det var en dårlig kamp av oss, sier Jol til BBC etter kampen.

- Sunderland angrep med så mange spillere - de hadde fire på topp. Til tider så slet vi. Vi må forsøke å konktollere midtbanen, noe vi ikke klarte i første omgang. Vi klarte ikke holde på ballen, sier Jol.

Sunderland gode før pause
For kampen startet bra for flere av Di Canios nye menn. Etter å ha presset gjestene fra London de første 30 minuttene var det Jozy Altidore, som skulle stå for kampens første store mulighet da Emanuele Giaccherini fant ham foran mål. Markus Henriksens tidligere lagkamerat klarte imidlertid kun å få en tå på ballen fra Giaccherini og ballen spratt like utenfor mål.

Minuttet senere var hjemmelaget nære scoring igjen. Denne gangen var det Ondrej Celustka som forsøkte seg med en avslutning fra 22 meter, men en god Maarten Stekelenburg fikk på utrolig vis slått ballen ut til corner.

Hjemmelaget fortsatte å presse Fulham før pause, men klarte aldri å få ballen i mål. Dermed sto det 0-0 til pause.

Fulham scoret
Til tross for at det var Sunderland som var det klart beste laget, var det Fulham som scoret kampens første og eneste mål på Stadium of Light lørdag.

Kun 6 minutter var spilt av andre omgang da Pajtim Kasami headet Damien Duffs corner forbi, og dermed sto det 1-0 til gjestene fra London.

Ti minutter senere var Altidore nære utligning da han fyrte av fra 20 meter, men skuddet gikk like utenfor. Amerikaneren fikk også muligheten etter 74 minutter da ballen dalte ned foran mål, men også denne gangen ville det seg ikke for amerikaneren.

Bommet på kjempesjanse
Ett minutt på overtid trodde imidlertid hjemmepublikummet at de endelig kunne slippe jubelen løs, men heller ikke denne gangen ville ballen i nettet da Adam Johnsen la inn fra høyre og fant innbytter Dong-Won Ji foran mål. Koreaneren skuffet nemlig stort da han presterte å heade ballen til side for mål.

Dermed ble det Fulham-seier på Stadium of Light.

Brede Hangeland spilte hele kampen for Fulham, mens John Arne Riise, som har fortalt Nettavisen at han er på vei bort fra London-klubben, ikke engang var å se på benken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag