RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Et slag langt under beltestedet

Foto: AFP/SCANPIX
Sist oppdatert:
Ragnhild Gulbrandsen mener NFF må vurdere om Bjarne Berntsen er riktig mann for Norge.

Tirsdag kom beskjed om at fem av Røa-jentene trekker deg fra videre landslagsspill. Nok er nok for Marie Knutsen, Siri Nordby, Guro Knutsen, Marit Fiane Christensen og Lene Mykjåland.

I et åpent brev gjør de det klart at de slutter i protest mot landslagsledelsen med trener Bjarne Berntsen i spissen.

LES OGSÅ: Fem slutter i protest

- Ofrer mer enn vi får igjen
«Det er viktig for oss å operere i motiverende omgivelser og samtidig ha det gøy å gi publikum og tv-seere god underholdning. På landslaget har gleden av å spille fotball vært liten den siste tiden og vi kjenner på at vi ofrer mer enn vi får igjen», skriver jentene.

Og:

«Vi ønsker ledere som får ut det beste i hver enkelt av oss og naturlig nok da også det beste i laget. Dessverre sitter ikke vi igjen med den oppfatningen etter å ha vært en del av landslaget. Vi opplever at det er vanskelig å være seg selv på samling og selv om det snakkes om takhøyde, oppleves den ikke reel for oss.»

Og det er ikke første gang det blåser rundt Bjarne Berntsen. Etter fjorårets VM-sluttspill måtte han tåle kraftige reaksjoner etter å ha gitt Lise Klaveness sparken fra landslaget i full offentlighet på Gardermoen. Ragnhild Gulbrandsen tok på seg oppgaven med å si det de fleste mente – at Berntsens oppførsel var uakseptabel.

- Jeg skulle slutte på landslaget uansett, og hadde ikke noe å tape. Derfor var det jeg som sa fra. Men jeg vet at jeg hadde mange med meg, sier Gulbrandsen et år senere.

(Les videre under bildet)

Under beltestedet
Den tidligere toppscoreren, som har lagt støvlene på hylla, er ikke sjokkert over dagens melding fra Røa-jentene.

- Jeg visste ikke at de hadde planer om å slutte. Men jeg har jo hørt om spillermøtet i Russland. Og når Bjarne Berntsen beskylder jentene for ikke å ofre nok, er det et slag langt under beltestedet. For er det noen som virkelig ofrer mye, er det disse jentene, sier Gulbrandsen til Nettavisen.

- Bør Norges Fotballforbund gi Bjarne Berntsen sparken?

- Det er en mulighet. Noe må i hvert fall skje. Norge har et mål om å ta medalje i hvert eneste mesterskap. Og skal vi klare det, kan vi ikke ha de beste spillerne sittende hjemme, poengterer Gulbrandsen, og fortsetter:

- Så spørs det selvfølgelig hvor mye makt fem spillere skal ha. Hvis de 15 andre er fornøyde, bør han kanskje fortsette. Men selv om de ikke sier noe, er det ikke sikkert de støtter Berntsen. Landslagsspillerne får stipend fra fotballforbundet, penger de fleste er avhengige av, og da er det kanskje vanskelig å uttale seg kritisk.

Uansett om Berntsen fortsetter eller ikke, forventer Ragnhild Gulbrandsen at fotballforbundet rydder opp.

- NFF har ikke noe annet valg enn å ta dette alvorlig. De kan ikke feie det under teppet en gang til, fastslår hun.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Er du Norges beste manager?
Prøv nettavisen.managerleague.com

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere