RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Exit Chelsea

Sist oppdatert:
Her er siste nytt om lagene, og TV 2 Nettavisens tips før tirsdagens Champions League-kamper.

Barcelona – Chelsea
Første kamp: 2-1
TV 2 Nettavisens tips: 3-2
I fjor reiste Barcelona med 2-1 i sekken til Stamford Bridge, og røk ut. I år har de med seg 2-1 i sekken til sin egen hjemmebane, og har en kjempesjanse til å slå ut engelskmennene.

Langtidsskadde Xavi er fortsatt ute for hjemmelaget, men Rafael Marques har kommet seg etter en smell i helga. Henrik Larsson flyttes til benken igjen til fordel for vidunderbarnet Lionel Messi, og Barcelona starter trolig med samme lag som på Stamford Bridge.

Mer problemer for Chelsea. Frank Lampard er trolig klar igjen etter skaden han pådro seg på trening med England for en uke siden. Viktige Michael Essien og venstreback Asier del Horno er imidlertid suspendert. Ellers er spørsmålet om Jose Mourinho starter med Didier Drogba, Hernan Crespo eller begge.

Når Barcelona har med seg 2-1 til sin egen hjemmebane er det egentlig umulig å tippe mot dem. Hvis det likevel skulle være ett lag og en trener i hele verden, som kunne snu det, så må det være Mourinho og Chelsea. Husk også at Chelsea ledet 1-0 på Nou Camp i fjor, før de fikk Dider Drogba utvist.

Likevel, vi kan ikke gjøre annet enn å tippe mange mål og Barcelona-seier.

Juventus – Werder Bremen
Første kamp: 2-3
TV 2 Nettavisens tips: 4-1
Juventus hadde den første kampen i lomma, men slapp inn to mål i sluttminuttene. Veldig ulikt italienske lag, men utgangspunktet er i hvert fall greit før returkampen. Hjemmelaget må vinne.

De stiller også styrket til kampen. Viktige Gianluca Zambrotta er tilbake, og de slapp kun til en sjanse imot i helgas kamp mot Sampdoria (1-0-seier) i Serie A. Da ble David Trezeguet og Zlatan Ibrahimovic hvilt. Trezeguet er klar igjen, og det blir trolig også svensken - selv om han kanskje bare starter på benken. Robert Kovac er imidlertid ute med en kneskade.

Werder stiller toppet, og selv om de scoret to sene mål i den første kampen så var seieren fortjent. Men å angripe på hjemmebane er en ting. Å angripe – å lykkes med det borte – er en helt annen ting. Juventus røk ut av Champions League mot Liverpool i fjor da engelskmennene fikk 0-0 i Italia. Tyskerne er altfor svake defensivt til at det vil skje igjen. De scorer kanskje, men Juventus scorer flere. Hvis hjemmelaget ikke avanserer etter denne kampen må man kalle det en bombe.

TV 2 Nettavisen forventer at Juventus tar ledelsen, at tyskerne angriper for å utlikne, men at det gir italienerne en solid hjemmeseier.

Villarreal – Rangers
Første kamp: 2-2
TV 2 Nettavisen tips: 3-1
Beklager Skottland. Dette er den sikreste kampen tirsdag kveld. Også sikrere enn Juventus. Villarreal går til kvartfinalen. Ferdig med det. Det er bare å sette pengene på oddsen.

Hjemmelaget mangler riktignok Juan Pablo Sorin og Josemi, men Alessio Tacchinardi erstatter Sorin. Det skal holde i massevis. Nøkkelspiller Riquelme var akkurat tilbake fra skade da disse lagene møttes sist. Nå er han i kampform igjen. Da fremstår Villarreal som et mye sterkere lag.

Det er ventet at Diego Forlan kommer inn på laget igjen, selv om den nye argentinske spissen, Guillermo Franco, scoret og var glitrende i helgas seier mot Alaves.

Det eneste TV 2 Nettavisen tror kan stoppe hjemmelaget er nerver. De så litt sårbare ut i sluttminuttene mot Everton i selve kvalifiseringen til Champions League, men vi tror ikke det blir avgjørende her.

Rangers mangler suspenderte Dado Prso. Det er også usikkert om Hamed Namouchi rekker kampen. Thomas Buffel og Peter Lövenkrands har også slitt med noen småsmeller, mens et par spillere er tilbake etter å ha vært plaget av influensa. Er de tilbake i hundre prosent nå? Jeg tviler nok til å bruke denne som banker på oddsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere