RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Få andre hadde slått Frankrike

Foto: Kyrre Lien/Scanpix
Sist oppdatert:
Men Drillo er mer fornøyd med resultatet enn prestasjonen.

NORGE - FRANKRIKE 2-1:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): To ganger Erik Huseklepp, og vips så gikk Norge seirende ut av duellen med Laurent Blanc og hans «nye» Frankrike på Ullevaal stadion onsdag kveld.

Et Frankrike-lag uten mange av de aller største profilene - på grunn av skandalen under VM i Sør-Afrika - men likevel et mannskap spekket av spillere som presterer godt på høyt nivå.

- Dette var en veldig spesiell kamp. Jeg tror dette er første gang i karrieren min som trener at vi har spilt mot et lag vi aldri har sett spille sammen, sier landslagssjef Egil Drillo Olsen.

- Derfor var det utrolig vanskelig å forberede seg til denne kampen. Vi har prøvd å se litt på hvordan Bordeaux spilte under Blanc, men det var ikke helt det samme med dette laget.

LES OGSÅ: Slik spilte Norge

- Trodde vi skulle tape
Men til tross for at det norske laget igjen kunne juble for triumf på hjemmebane, etter at laget gikk på en smell mot Ukraina i juni, så var ikke fotballprofessoren fornøyd med alt han så.

- Etter en halvtime trodde jeg vi skulle tape. Vi slet voldsomt på midtbanen, og den gikk stadig vekk opp i liminga. Men mot slutten av første omgang ble vi bedre, og etter pause hadde vi bra kontroll. De skapte lite, selv om de viste seg som et sterkt lag, og det er jeg fornøyd med, sier Drillo på pressekonferansen.

- I dag er resultatet bedre enn prestasjonen. Men jeg koset meg jo til tider i dag også, poengterer den rutinerte landslagssjefen.

Det var gjestene som tok ledelsen rett etter pause. Den sagnomsuste Marseille-vingen Hatem Ben Arfa fikk gå helt fritt, og styre ballen til side for Jon Knutsen fra rundt 20 meters hold.

- Han burde aldri fått avslutte der. Det skal være mulig å støte på det skuddet, og få blokka det, oppsummerer Drillo i kjent stil.

- Få hadde slått dem
Heldigvis for Norge visste Erik Huseklepp råd. Brann-spilleren har vist stigende målform i klubblaget, og i løpet av andre omgang nettet han ved to anledninger og sikret Norge seieren.

- Vi har litt flaks i dag. Det ender vel 6-6 i målsjanser. Men ja, jeg tror veldig få andre hadde klart å slå dette Frankrike-laget. Vi har marginene på vår side i en jevn kamp, sier Drillo.

- Dette franske laget holdt et meget høyt nivå. Det var kanskje litt preget og svekket over at det ikke hadde spilt sammen før, men de var ikke dårligere enn VM-laget. Kanskje litt urutinerte.

Neste gang det norske landslaget går på banen er det alvor. Da venter først Island borte og så Portugal på Ullevaal til EM-kvalik.

LES OGSÅ: - Naborommet står ledig, Erik!

- Forventer likt Portugal
Drillo tror vi får se et Portugal som spiller mye på samme måte som det franskmennene gjorde mot Norge onsdag kveld.

- Ja, jeg tror vi kan forvente noe lignende av Portugal. Frankrike spilte litt mer direkte enn jeg hadde forventet. Jeg trodde at de ville spille enda mer ballbesittende, sier landslagssjefen.

Og laget som vil få sjansen i den viktige kampen kommer trolig ikke til å bli så forskjellig fra de elleve som fikk vise seg fram fra start onsdag.

- Det sier seg selv at det ikke blir mange utskiftninger. Men selvfølgelig er jo Carew aktuell, og Moa og Wæhler som måtte av med skade i dag.

Drillo innrømmer likevel at det er en ting som skaper hodebry før VM-kvalifiseringen tar til.

En midtbane som ikke alltid fungerer maksimalt.

- Vi har åtte-ti habile midtbanespillere i Norge, som er omtrent like gode, men i dag fungerte det veldig dårlig til tider, avslutter 68-åringen.

Norge møter Island i Reykjavik den 3 september og Portugal i Oslo den 7. september.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere