RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Få Moa av banen!

Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)
Sist oppdatert:
Kaptein Kristofer Hæstad ba Martin Andresen bytte ut Moa før han løp løpsk.

VÅLERENGA - START 8-1:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Han scoret sitt 13., 14. og 15. mål for sesongen, og sitt 7. og 8. og 9. på de seks siste kampene, den godeste Mohammed Abdellaoue - og ser egentlig ikke ut til å kunne stoppe målsankingen. Men det var akkurat det kaptein Kristofer Hæstad ville at han skulle.

Da Moa scoret sitt første for dagen, 4-1-målet snaut midtveis i andreomgangen, ropte han til trener Martin Andresen:

- Ta ham ut, få Moa av banen, mens ”halve” Europas speidere noterte så blekket sprutet.

For: Er det én ting Vålerenga trenger om de skal kunne slåss med Rosenborg om gullet – og på sitt beste er de minst like gode som trønderne – så er det en Moa i det slaget han er i for tiden. Et salg vil definitivt bety at håpet om seriegull kan skrinlegges først som sist.

- Han bare gned seg i hendene
Doffen – byttet tidlig ut etter en kraftig, men neppe alvorlig lårhøne – fikk likevel ikke ønsket oppfylt. Han så nemlig dollartegn i øynene til sjefen.

- Han bare satt og gned seg i hendene, sier VIF-kapteinen til Nettavisen, tydelig innstilt på at det snart vil bli et liv uten målkongen.

Etter hva Nettavisen forstår er det ennå ikke kommet noen formelle bud på den gamle Skeid-spilleren, men en rekke klubber har fulgt ham tett over tid, og Vålerenga-ledelsen er fullt innstilt på å la 24-åringen gå skulle rett bud komme inn. Ingen vil avsløre hva det beløpet er, men med de forholdene som eksisterer i Fotball-Europa for tiden, er det ingen på Valle som tar det for gitt at man vil nå opp mot 30 millioner.

- Moa er klar
Én ting er i alle fall sikkert, Vålerenga vil ikke sette seg på bakbeina skulle reelle interessenter komme på banen, og man mener også at tiden nå kan være riktig for landslagsspilleren.

- Jeg synes det var riktig av Moa å si nei (til en overgang) for to år siden, nå synes jeg han er klar – både som person og fotballspiller, sier Martin Andresen til Nettavisen.

- Han er så god at han må bli solgt nå, han er jo helt "outstanding" for tida, legger Doffen til.

Og hovedpersonen er – fortsatt – like klar.

- Jeg trives godt i Vålerenga, men har aldri lagt skjul på at målet er å spille i en av de store ligaene.

- Husker ikke sist hat trick
Selv vil han ikke spekulere i hvor mye sjansene han øket for at drømmen skulle gå i oppfyllelse etter mandagens hat trick, ei heller hva verdien han kan være. Selv var han mest opptatt av at han selv var en smule rikere etter kampen.

- Jeg har matchballen her i baggen, der ligger den trygt og godt.

- Det er lenge siden jeg sist scoret tre mål i serien, jeg husker faktisk ikke når det var, så denne var deilig å få med seg hjem.

- Lekestue
Han var likevel ikke den eneste VIF-spilleren som fortjente å få med seg en liten belønning hjem. Oslo-laget kom som vanlig sent i gang, og lå under 0-1 etter Solomon Owellos kanon tidlig i førsteomgangen, men to keepertabber av Kennth Høie snudde kampen før sidebyttet. Etter var det som vanlig bare et lag på banen, og Vålerenga ga seg ikke før det sto åtte på resultattavla, etter scoringene til Sæternes (2), Zajic, Muri og Singh (på straffe). På de siste 23 minuttene scoret Vålerenga faktisk hele fem ganger mot statistene fra Start.

- De holdt lekestue den siste halvtimen, sa Knut Tørum etter kampen, men valgte heller å fokusere på alt det positive han så den første timen.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere