RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Fansen kan få Solbakken sparket

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Det tror en tidligere dansk Köln-spiller.

Ståle Solbakken har fått en marerittstart på Köln-karrieren.

Null poeng, 1-8 i målforskjell og et lag som spiller så dårlig at kun mødrene er stolte, det er fasiten for Solbakken etter de to første kampene i den tyske bundesligaen.

Fansen har makt
- Poldi-klubben brenner. Igjen. Som alltid. Typisk Köln! Konstant uro, pluss en ny trener som har ideer - men foreløpig ingen gode. Etter bare to serierunder kan vi si: Nordmannen Solbakken er den første treneren som må reise, skrev den tyske storavisa Bild Zeitung etter helgens stortap mot Schalke.

Nå tror den tidligere Köln-spilleren Flemming Povlsen at fansen kan avgjøre om Solbakken får tid på seg i Köln-jobben.

- Hvis tilskuerne begynner å rope at Solbakken skal reise, da tar det ikke lang tid før han får sparken, spekulerer dansken i et intervju med danske TV 2.

- Tilskuerne har stor innflytelse på beslutningene i Köln, og de har makt nok til å styrte en trener, sier han.

Kommer fort i skuddlinjen
Povlsen spilte i den tyske klubben fra 1987 til 1989, og vet utmerket godt hvordan presset fra tilskuere kan påvirke situasjonen i klubben.

- Man kommer fort i skuddlinjen i Köln. Det er en klubb hvor alt er bra når det går bra, og et helvete når det går dårlig, sier han.

Solbakken fikk mye kritikk for avgjørelsen om å frata Lukas Podolski kapteinsbindet, og møter også lite forståelse hos Povlsen.

- Burde droppet Podolski-vraking
- Podolski er et kjempestort navn i Köln og tilskuerne elsker ham. Han er typen som står sammen med fansen og synger hvis han har karantene. Jeg kan godt forstå at Solbakken gjerne ville ha en annen kaptein, men han burde funnet en annen løsning, avslutter Povlsen.

- Situasjonen er mer enn bare plagsom. Men det tar litt tid å gjennomføre store taktiske endringer for et helt lag, sa sportsdirektør Volker Finke etter tapet mot Schalke. Så gjenstår det å se om supporterne vil gi ham nok tid.

Neste mulighet for Solbakken til å innkassere en trepoenger er mot Kaiserslautern førstkommende lørdag. Kampstart er 1830, og kampen vises som hovedkamp på tysk fjernsyn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere