*Nettavisen* Sport.

- Fantastisk å vinne med denne gjengen

Foto: Pa Photos/Scanpix

Drømmesesongen er et faktum for Carlo Ancelotti.

15.05.10 21:57

CHELSEA - PORTSMOUTH 1-0:

58 minutter, fem astronomiske sjanser som endte i stolpen og strafferedning av Petr Cech måtte til før Chelsea endelig avgjorde FA-cupfinalen.

På et frispark sendte Didier Drogba ballen i mål og Chelsea til himmels.

Dermed kunne Ancelotti, i sin første sesong som Chelsea-trener, juble over klubbens første «The Double» - seier i både liga og cup - noensinne.

- Fantastisk sesong, fantastisk dag, konkluderte suksesstreneren etter finalen, ifølge sportinglife.com.

Og spillerne var like fornøyde.

- Det er ikke til å tro. Det har aldri før skjedd i klubbens historie, og å klare med denne spillergruppen føles utrolig spesielt, sa Chelseas kaptein, John Terry.

- Det er fantastisk; vi har klart «The Double». Det var vanskelig å komme tilbake og være fokusert etter feiringen av ligagullet, sa 32-åringen.

David mot Goliat
Med 24 tap og stusslige 19 poeng endte Portsmouth helt nederst i Premier League denne sesongen. Nedrykk er derfor et faktum for den blakke klubben som tapte 5-0 mot Chelsea på hjemmebane i mars.

- Vi slo dem på Fratton Park i ligaen, men den gangen hadde de ikke mye motivasjon. Nå har de fantastisk motivasjon, sa Ancelotti til Sky News før kampen.

I motsatt ende av tabellen kunne som kjent Chelsea-manageren juble over ligagull og 103 nettkjenninger. At Norsk Tipping ga 1,12 i odds til Chelsea før finalen var altså ikke så rart. Men Pompey har gjort en fantastisk jobb i FA-cupen, og var ikke i finalen uten grunn. Etter ekstraomganger vant de 2-0 over Tottenham i semifinalen, og har dessuten slått ut både Birmingham og Sunderland. Nevnes skal det også at klubben faktisk vant turneringen for to år siden. Seier til Avram Grants menn ville likevel skrevet seg inn i historien som et av de største sjokkene i FA-cupen. Det ville vært første gangen et lag som rykker ned en divisjon løfter trofeet.

Ikke overraskende ble Goliat for sterk. Viljesterke Portsmouth-spillere måtte gi tapt for de blå.

Selv om det ikke ble noe sjokkresultat på Wembley står ikke historiebøkene uforandret. For første gang i klubbens historie er prestisjetunge «The Double» et faktum for Chelsea. De har heller aldri før vunnet FA-cupen to år på rad. I fjorårets finale slo de Everton 2-1.

Stolpen sto i veien
Etter en fartsfylt førsteomgang var det et under at det sto 0-0. Portsmouth var frempå flere ganger og hadde en kjempesjanse med Frédéric Piquionne, som fra to meters hold ikke klarte å pirke ballen i mål. Chelsea-spillerne slet med nøyaktig det samme, og David James fikk det travelt i Pompey-målet. Hele fem ganger hindret Portsmouths tolvte mann - stolpen - forhåndsfavoritten fra å gå opp i ledelsen. Aller nærmest var Salmon Kalou, som foran et åpent mål sendte ballen i tverrliggeren.

Chelseas flotte angrepsfotball fortsatte etter pause, og det var utenkelig at 0-0 ville holde særlig lenge. Utrolig nok var det de hvitkledte som kom nærmest en ledelse da Aruna Dindane ble taklet i feltet og dommer Chris Foy dømte straffe. Kevin Boateng fikk æren for Portsmouth, men ble syndebukk da han i stedet for målet traff Cech.

- Det var avgjørende. Det hadde blitt vanskelig hvis Portsmouth scoret, sa Ancelotti og hyllet målvakten sin.

Like etterpå avgjorde toppscoreren i Premier League, Drogba, finalen. Fra 20 meter klinket ivorianeren ballen i mål på et frispark.

- Jeg trodde at vi ikke hadde med oss hellet, men for et fantastisk frispark av Didier, sa en lykkelig Terry.

1-0 ble for tøft for Pompey å hente inn. Defensive Chelsea-spillere forsvarte seg bra, men produserte også mye foran mål. De kom ekstremt nære 2-0 da Frank Lampard ble tildelt kampens andre straffe. Som sin forgjenger i Portsmouth bommet også Lampard.

Resultatet holdt seg kampen ut, og Ancelottis tropp vant fortjent finalen, som gjorde sesongen komplett.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.