RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ned Alley

- Fantastisk godt å vinne her

Jonas Olsson er stolt.

HAUGESUND - SOGNDAL 0-1:

Malick Mane banket inn 1-0 for Sogndal fra straffemerket i mandagens bortemøte med Haugesund i eliteserien fotball.

Mane satte straffen kontrollert i motsatt hjørne for FKH-keeper Per Morten Kristiansen etter 69 minutters spill. Dommer Omar Rafiq pekte på straffemerket etter Umaru Banguras trøyeholding på Ulrik Flo på streken av 16-meteren. Vertene mente det skjedde utenfor boksen, men protestene ble ikke hørt.

Det var Sogndals første straffe siden 1-1-kampen mot Rosenborg 30. juli 2011. Intet annet eliteserielag har måtte vente så lenge på et straffespark i sin favør.

- Fantastisk godt å vinne her. Jeg er imponert over spillerne mine og innsatsen de la ned. Vi hadde noen marginer på vår side, men det var ikke så veldig urettferdig at vi vant, sa Sogndal-trener Jonas Olsson.

Svensken så tydelig Banguras trøyetak fra benken. - Jeg så trøyen stå rett ut, men ikke om det skjedde innenfor eller utenfor boksen. Det må ha vært vår første straffe på 35 kamper.

Gytkjær-sjanser
Tidligere i annen omgang hadde Haugesund flere sjanser til å ta ledelsen. Hattrick-helten Christian Gytkjær fra 5-1-kampen mot Molde trodde han hadde gjort 1-0 i det 55. minutt, men målet ble annullert. Assistentdommeren mente ballen hadde vært over kortlinjen.

Like etter kunne dansken stå helt alene og heade ballen, men den endte rett i klypene på Sogndal-keeper Erik Dahlin. Også Daniel Bamberg fikk en svær sjanse da han etter en time satte ballen via en Sogndal-spiller og i stolpen. I sluttminuttene presset FKH på for en utligning, men det ville seg ikke for hjemmelaget.

- Det ville seg ikke foran mål. Vi visste det ville bli vanskelig mot Sogndal, men vi hadde nok sjanser. Foruten ketsjupeffekten mot Molde sist, sliter vi med å gjøre mål, sa FKH-trener Jostein Grindhaug.

- Vi blir ikke et topplag i år med hjemmetap for Sarpsborg og Sogndal, sa han videre.

Stolpetreff for Karadas
Før pause var vertene lenge det førende laget. Haugesund rullet opp flere gode kombinasjoner, men forsøkene på mål ble ikke farlige nok. I stedet fikk Sogndal den klart største sjansen da Azar Karadas avsluttet i stolpen etter 31 minutters spill.

Spissveteranen kom seg fri og skjøt ballen i en fin bue fra rundt 16 meter. Ballen sneiet innsiden av stolpen og ut.

Haugesund var ubeseiret på sine tre siste kamper før møtet med Sogndal. Det var rogalendingenes annet hjemmetap for sesongen. FKH står med 17 poeng etter elleve serierunder.

For Sogndal var det klubbens annen borteseier i 2013. Laget har tatt 15 poeng så langt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere