*Nettavisen* Sport.

- Får 2,8 millioner for å gå

Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

Henning Berg har fått sparken i Lillestrøm.

27.10.11 14:26

LILLESTRØM/OSLO (Nettavisen): Onsdag kveld kom nyheten om at Henning Berg (42) skulle være ferdig som hovedtrener i Lillestrøm. Torsdag formiddag blir dette bekreftet.

- Vi mener at det beste er å skille lag, sier styreleder Per Mathisen under en pressekonferanse på Åråsen.

Lillestrøm er blitt enig med Berg om en sluttpakke.

- Når styret har tatt beslutningen om at de vil avslutte et forhold, selv om jeg er uenig i begrunnelsen, aksepterer jeg styrets beslutning. Når styret valgte å gjøre det, er nok dette det beste for alle parter, sier Henning Berg.

- Hva er begrunnelsen?

- Det er både i forhold til det sportslige, resultater som har svingt mye, og i forhold til hvordan vi profilerer klubben og slike ting. Noe mer ønsker jeg ikke å gå inn på nå, sier Mathisen.

12 måneders etterlønn
Berg er åpenbart skuffet over at han ikke får fortsette i jobben, men tar også selvkritikk.

- Jeg ser på de tre årene her som veldig hektiske år. Det har skjedd mye. Det har vært noen oppturer og noen nedturer. Jeg er fornøyd med mye av det vi har gjort, men ikke alt. Sånn vil det alltid være. Jeg føler at jeg har stått ganske godt i jobben og prøvd å gjøre mitt aller, aller beste. Men det er ting jeg kunne gjort bedre. Det sier seg selv.

Henning Berg legger til at han ønsker å fortsette innenfor fotball.

- Jeg synes fortsatt at fotball er gøy. Jeg trives med å jobbe med spillere på feltet. Jeg liker også å være involvert i litt større avgjørelser og har sett på det som en spennende del av jobben. Mitt engasjement for fotball er ikke svekket av dette her.

Ifølge TV 2 får Henning Berg 12 måneders etterlønn. Det tilsvarer i så fall snaut 2,8 millioner kroner.

Torsdagens trening ble ledet av Petter Belsvik og Magnus Powell.

- Ikke avgjørende
Henning Berg har vært under sterkt press fra flere hold den siste tiden og både media og tidligere LSK-spillere har gått hardt ut mot den tidligere forsvarsspilleren. Romerikes Blad meldte i forrige uke at investor Per Berg ikke ville spytte inn mer penger så lenge Henning Berg fortsatt var trener.

Sparkingen kommer i kjølvannet av dette.

- LSK trenger tre-fire gode spillere som kan komme inn og styrke laget, og det er absolutt noe vi ønsker å bidra til. Men vi forventer at det blir gjort noen forandringer først, sa Berg.

Under torsdagens pressekonferanse avviste styreleder Per Mathisen at Per Bergs krav førte til oppsigelsen av Henning Berg.

- Per Berg har ikke hatt noen avgjørende innvirkning på avgjørelsen her. Jeg har heller ikke snakket med Per Berg siden det møtet jeg hadde med ham tidlig i forrige uke, sier Mathisen.

- Hvem tar regningen for denne oppsigelsen?

- Lillestrøm Sportsklubb og Henning Berg er enige. Det er Lillestrøm Sportsklubb som tar regninga.

- Er dette et av de områdene Per Berg er med på å sponse?

- Nei.

LES OGSÅ: Reagerer på heksejakten

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Ett poeng på åtte
Berg ble hentet til Åråsen tilbake i oktober 2008, fra jobben som trener i Lyn, men har ikke lykkes med å føre kanarifuglene opp blant topplagene i Tippeliagen.

Det endte med 12.-plass i 2008, 11.-plass i 2009, 12.-plass i 2010 og i skrivende stund ligger Lillestrøm igjen på 12.-plass.

Romerike-laget har kun sanket ett poeng på de åtte siste kampene og bare en brukbar start på sesongen har reddet klubben fra å havna helt nede i nedrykksstriden.

Den fallende formkurven kan dog forklares med at Lillestrøm solgte unna spillere som Anthony Ujah, Nosa Igiebor og Espen Søgård i sommer. Tapet av de profilerte spillerne har tydelig påvirket klubben i høstsesongen.

LES OGSÅ: Krever Bergs avgang

Innholdsrik karriere
Henning Berg startet fotballkarrieren i Vålerenga i 1988, før turen gikk videre til Lillestrøm i 1992. Han har også spilt for Blackburn, Manchester United og skotske Glasgow Rangers.

42-åringen fikk med seg hele 100 landskamper for Norge og var med på VM-laget i både 1994 og 1998. Han er også den første spilleren som har vunnet Premier League med to klubber.

Han var med å vinne tittelen med Blackburn i 1995 og vant den også to ganger med Manchester United. I 1999 vant han Champions League med samme klubb.

Som trener har Berg kun vært innom Lyn og Lillestrøm. Han tok over Lyn i april 2005 og gjorde en imponerende jobb i osloklubben. Han byttet altså til Lillestrøm i 2008.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag