RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Får 56 millioner for TV-avtale

Foto: Bjørn Sigurdsøn/SCANPIX
Sist oppdatert:
Rune Hauge har igjen sikret seg en solid provisjon av en TV-avtale.

Det svenske fotballforbundet har i lengre tid jobbet med å salg av TV-rettighetene for perioden 2011 til 2015. Rune Hauge har igjen fungert som rådgiver og hjelper.

Sveitsiske Kentaro har hatt rettighetene i inneværende periode – og nå bekrefter det svenske forbundet for første gang at man igjen har kommet til enighet med sveitserne om en ny avtale.

– Vi kommer til å selge til Kentaro. Mer vil jeg ikke si, sier fotballpresident Lars-Åke Lagrell til Expressen.

56 millioner
Den svenske storavisen hevder imidlertid på kjenne til at avtalen har en totalramme på 1,2 milliarder kroner. Det betyr en betydelig oppjustering i prisen sammenliknet med avtalen som ble tegnet for perioden 2006 til 2010. Den var angivelig verdt rett i underkant av én milliard norske kroner.

Og som forbundets støttespiller skal Rune Hauge, gjennom sitt selskap Profile Media, ha sikret seg en pen provisjon av den nye avtalen. Ifølge Expressen dreier det seg om rundt 56 millioner norske kroner.

Fotballpresident Lagrell avviser at nordmannen har fått en urimelig stor del av kaka.

– Det vi betaler Rune Hauge er veldig billig i forhold til hva han gjør. Vi er veldig fornøyd med det han har gjort for oss i denne saken, sier han.

Redusert provisjon
Profile Medias andel skal for øvrig være redusert sammenliknet med den forrige TV-avtalen. Også da bisto Hauge svenskene – og satt angivelig igjen med 80 millioner norske kroner.

Lagrell vil ikke kommentere størrelsen på beløpene.

– Det er en forretningshemmelighet, sier han. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere