RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- FC København nær avtale med Abramovitsj

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Arkadij Abramaovitsj (22) skal være villig til å bla opp 200 millioner til spillerutvikling i Ståle Solbakkens FC København.

Dansk TV 2 hevder å sitte på opplysninger om at sønnen til Chelsea-eier og mangemilliardær Roman Abramovitsj er nær oppkjøp av en stor aksjeandel i FCK.

- Det som er helt avgjørende i papirene jeg har fått fra en kilde i styret, er at 200 millioner ekstra vil legges på bordet til spillerutvikling. Det er altså en mulighet for å kjøpe nye spillere, og en mulighet for å utvikle dem man har, sier kanalens finansredaktør Ole Krohn.

Ikke satelitt for Chelsea
Dette skal være en avtale som ikke tar sikte på å gjøre FC København til en satellittklubb for Chelsea, slik det tidligere har blitt hevdet.

- Ifølge mine opplysninger vil dette ventede tilskuddet løfte seg til topp tolv i verden. Så det er ingen ambisjoner om å gjøre Chelsea til senior og FCK til junior, sier Ole Krohn.

Den yngre Abramovitsj ble tidligere i uka koblet til den danske storklubben i danske medier. En aksjeemisjon eller aksjesalg med rikmannssønnen som oppkjøper skal være nært forestående.

Selskapet som står bak FC København, Parken Sport og Entertainment AS, har tidligere avvist at de er i forhandlinger om salg aksjer i klubben.

Møtte dansk deleier
Arkadij Abramovitsj skal imidlertid allerede ha vært i samtaler i Danmark som knytter ham til kjøp av aksjer i Parken Sport og Entertainment AS.

Danmarks tidligere skatteminister, Carsten Koch, eier 30 prosent av selskapet, og skal ha spist frokost med den unge russeren på en av Københavns finere restauranter.

Koch hevdet tidligere i uka at det i utgangspunktet ikke er aktuelt å selge.

- Det går jo ganske bra med klubben nå, men om noen skulle dukke opp og tilby oss den rette summen, så er alt mulig, sier Koch og presiserer at noen pris på aksjene ikke ble diskutert.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere