RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- FCK mistenkt for kampfiksing

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Overraskende tap mot kypriotisk klubb granskes nærmere.

Ifølge danske Sporten.dk hevder de tyske avisene Bild og Spiegel at er flere kamper under Ståle Solbakkens ledelse nå under granskning for kampfiksing.

Om lag 200 kamper blir for øyeblikket undersøkt nærmere for kampfiksing. I Danmark er det derimot FC København som er mistenkt, i og med at de røk ut i kvalifiseringen til Champions League mot kypriotiske APOEL Nicosia, skriver Bild ifølge Sporten.dk

- FC København blir omtalt som et av de lagene som er under mistanke, sier en tysk advokat til sportsavisen Bild, ifølge Sporten.dk

Den danske avisen skriver også at FCKs to kamper mot FK Mogren, hvor FCK vant 6-0 to ganger, også er under mistanke. Spillere og dommere i den kampen skal ha blitt forsøkt bestukket.

Sportsdirektør i FC København, Carsten V. Jensen er rystet over beskyldningene om kampfiksing.

- Det er helt grotesk at vi skal innblandes i dette her. Hvilken fordel skulle vi få av å bli involvert?, sier sportsdirektøren til tv2.dk.

- At de (FK Mogren) var dårlige, fant vi ut på forhånd, så det visste vi jo godt. Jeg observerte ikke at det skjedde noe på banen som var overhodet mistenkelig. Vi forventer at det blir en konkret sak ut av dette, hvis ikke skal vi ha verdens største unnskyldning, sier sportsdirektøren om kampene mot FK Mogren.

En av de andre omtalte kampene som undersøkes er Stabæks kamp mot albanske KF Tirana. Her er det imidlertid ikke Stabæk som mistenkes for kampfiksingen, men det albanske laget. FCK slo ut Stabæk i den påfølgende kvalifiseringskampen.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere