RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Født til å spille på høyt nivå

Foto: PA Photos/Scanpix
Sist oppdatert:
Liverpools Raheem Sterling spås en lysende karriere.

MOLDE jr. - LIVERPOOL jr. 0-4:

AKER STADION (Nettavisen): Onsdag spilte Molde mot Liverpool i NextGen-serien, som er døpt «Champions League for juniorlag».

Der kunne man se Raheem Sterling storspille, og 16-åringen fikk fortjent skryt av Liverpools juniortrener Rodolfo Borrell etter kampen.

- Sterling har noe spesielt med seg. Han er født til å spille fotball på et høyt nivå, sier Borrell til Nettavisen.

Og spanjolen vet hva han snakker om. Reservelagstreneren for Liverpool har lang trenererfaring fra Barcelonas ungdomsakademi.

Borrell trente blant andre superstjernene Lionel Messi, Gerard Pique og Cesc Fabregas på Barcelonas U14-lag.

- Jeg har coachet Messi, Pique og Cesc når de spilte på U14-laget, og det var tre unge spillere som hadde noe spesielt i seg. Det samme gjelder Sterling, sier Borrell.

I 4-0-seieren over Molde sitt juniorlag, viste 16 år gamle Sterling litt av hva som bor i han.

Venstrekanten viste et rykk og et arsenal av finter som skapte store problemer for Molde-forsvaret. I tillegg hadde Sterling gode innlegg med sin presise pasningsfot.

Gjennom hele kampen var også det 16 år gamle stortalentet dyktig til å skaffe seg rom for å komme seg i avslutningsposisjoner.

LES OGSÅ: Liverpools fremtid mot Solskjærs ungdommer

Må ha karakter
Selv om Borrell hyller Sterlings talent, er han meget klar på at unge spillere må ha den rette mentaliteten for å lykkes på det aller høyeste nivået.

- Det handler om karakter og personlighet hos unge spillere. Det er så mange eksterne ting som kan forstyrre en ung spiller i dag. Sterling har for eksempel fått flere Facebook-sider som mange tusen følger og liker, sier Borrell.

Liverpools juniorer hadde god kontroll på kampen mot Molde.

I første omgang var det jevnt mellom lagene, men de røde tok ledelsen etter at Sterling la ballen på sølvfat til Toni Silva som headet ballen umarkert i nettmaskene bak Molde-keeper Sivert Beinset. To minutter etter pause drepte en god Silva kampen med sitt andre mål.

Kaptein Conor Cody la på til 3-0 fra krittmerket etter at den høyreiste spissen Michael Ngoo ble felt av Molde-keeper Beinset. Og så fastsatte Raheem Sterling resultatet til 4-0 med en kontrollert avslutning med venstrefoten fra seks meter.

- Vi hadde god kontroll, men skulle ha scoret på flere av de store sjansene vi skapte før pause. Men Molde-keeperen sto fantastisk i mål. Selv om de tre på topp spilte godt, er jeg ikke like fornøyd med deres defensive bidrag, sier Liverpool-treneren til Nettavisen.

Fornøyd kaptein
Liverpool-kaptein Conor Coady var også godt fornøyd med kampen som juniorene leverte. Han forteller at han har et mål om å få spilletid på A-laget til Liverpool denne sesongen.

- Vi spilte en god kamp mot et godt lag. Jeg trivdes veldig bra utpå gressmatta og det er alltid en god følelse når du scorer, sier Coady som har et mål om å få spilletid for A-laget til Liverpool denne sesongen.

- Jeg vil forsøke å få noe spilletid på A-laget med å spille bra på reservelaget, men Liverpool har nå en veldig sterk stall og jeg må bare ha fokus på å forbedre meg fra kamp til kamp, sier Coady til Nettavisen.

Liverpools spanske reservelagstrener tror Kenny Dalglish vil gi de unge reservelagsspillerne muligheten i løpet av sesongen.

- Jeg er sikker på at Dalglish vil gi noen av de unge spillerne på reservelaget muligheten til å vise seg, sier Borrell.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere