- Feil å ansette Jönsson

Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Nils Arne Eggen tar et knallhardt oppgjør med RBK og krever svar.

01.03.13 09:10

Etter at Erik Hoftun hadde fortalt deltakerne på årsmøtet i Rosenborg om den sportslige planen for den kommende sesongen, utviklet det seg til en heftig diskusjon rundt Nils Arne Eggen.

Det hele begynte da Jan Guldahl, som er sponsor i klubben, ville vite hvorfor ikke Eggen var aktuell som Jan Jönssons etterfølger.

Etter at styreleder Ivar Koteng sa at Eggens navn sto på blokka før jul, men ikke havnet på den siste innstillingen om Jönssons etterfølger, gikk Eggen selv fram på podiet.

- Da Erik Hamrén skulle bli svensk landslagstrener var jeg i Spania. Jeg hadde hatt pause, og fått lysten tilbake. Så kom jeg på brakka, og tenkte vel at folk mente det var kjempebra om jeg viste interesse for å ta en periode til Jeg var bare 68 eller 69 år. Så gikk vinteren, og det var krefter i RBK som ikke ville ha meg som trener. Jeg er ikke fornærmet, men mener ledelsen må være villige til å innrømme at de ikke ville ha meg, sa Eggen ifølge Adresseavisen.

Eggen navnga blant andre Erik Hoftun, organisasjonssjef Trond Alstad og tidligere styreleder Terje Svendsen.

Trenerlegenden fortsatte med å stille spørsmål om hva RBK-ledelsen egentlig mener med at klubben skal tilbake til røttene den kommende sesongen.

Han understreket at han ikke mener at Per Joar Hansen er et dårlig valg som trener, men trenerveteranen ville gjerne vite hva det var med ham selv som person som gjorde at han ikke fikk jobben i 2009.

Eggen sa også klart ifra at han mener ansettelsen av Jan Jönsson var feilaktig.

- Jeg havnet i konkurranse med Jan Jönsson. Han er en ypperlig kar. Men for et styre og en ledelse må det være et samsvar mellom fotballfilosofien og den du ansetter. Da ble det en feil ansettelse, sa Eggen ifølge Adresseavisen.

Til slutt krevde Eggen selv svar fra sportslig leder Erik Hoftun og fikk høre at Rosenborg i 2008 bestemte seg for å gå i en annen retning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Tippeligaen

Mest lest på Sport

Annonsebilag