*Nettavisen* Sport.

- Feiret knapt 1-1 på overtid, jublet hemningsløst da han scoret 4-1

FÅR KRITIKK: Cristiano Ronaldos manglende feiring ble et tema etter Champions League-finalen. Foto: Paulo Duarte (Ap)

Cristiano Ronaldo skaper debatt, som vanlig.

25.05.14 11:35

LISBOA / OSLO (Nettavisen): Cristiano Ronaldo kunne lørdag juble for karrierens andre Champions League-trofé.

Portugiseren skaffet straffespark og scoret kampens siste mål i andre ekstraomgang, og sørget dermed for at Real Madrid vant 4-1 i en spennende kamp.

Ronaldo feiret som en gal etter sin egen scoring, rev av seg drakta og viste frem overkroppen. På sosiale medier fikk 29-åringen gjennomgå fra flere hold fordi han feiret mer etter 4-1 enn han gjorde etter de andre scoringene.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Feiret han?
Raphael Honigstein, skribent i The Guardian og anerkjent fotballekspert, var blant dem som bet seg merke i den manglende jubelen for lagkameratenes scoringer.

- Feiret Ronaldo etter de tre første scoringene? spurte Honigstein syrlig på sin twitterkonto.

Den meldingen ble delt over 1000 ganger, og et søk viser at det er mange som har påpekt samme tema.

Nettavisen stusset også på den påfallende mangelen på feiring. Da Gareth Bale hadde sendt Real Madrid et langt steg mot finaleseier med sin 2-1-scoring i andre ekstraomgang, gikk lagkameratene av hengslene og jublet sammen med Bale nede ved cornerflagget.

Ronaldo? Han sto rolig ved midtsirkelen sammen med Marcelo. De to var de eneste som ikke jublet som besatte.

- Sier mye om typen
Mjøndalens frittalende hoverdtrener Vegard Hansen ble også oppmerksom på dette.

- Ronaldo feiret knapt 1-1 på overtid. Jublet hemningsløst da han scoret på straffe til 4-1. Sier mye om typen, skrev Hansen på Twitter.

Fotballkommentator Kenneth Fredheim sier til Nettavisen at han til en viss grad kan forstå den avmålte feiringen på 1-1, ettersom kampen på ingen måte var avgjort, men tar likevel et oppgjør med Ronaldos evne til å ta del i lagkameratenes glede og også sette pris på det de andre på laget gjør.

- Det er vanskelig å vite eksakt hva Ronaldo tenker på 1-1 og 2-1. Det kan godt være at han allerede er fokusert på det som skal skje videre i kampen, og det kan man jo forstå, ettersom man ikke kan si at kampen er avgjort når en leder med bare ett mål, sier Fredheim til Nettavisen.

- Men det er vel liten tvil om at Ronaldo er en meget selvopptatt person, det viser han også her. En annen episode jeg virkelig stusset over, var da han scoret sitt 15. mål i årets Champions League. Etter å ha fått ballen servert på sølvfat og scoret et av sine enkleste mål noensinne, var det eneste han tenkte på å vise med hendene hvor mange mål han hadde scoret. I mine øyne burde han løpt rett bort til Gareth Bale, som gjorde alt forarbeidet, og lagt seg ned foran ham. Der savnet jeg at han ikke viste at han satte pris på lagkameratens hjelp, og noe av det samme synes jeg vel at vi så tegn på i lørdagens finale, forteller Fredheim videre.

Cristiano Ronaldo spilleren møter også støtte etter finalen. TV 2-programleder og Mjøndalen-spiller Christian Gauseth mener Ronaldos oppførsel var på sin plass.

- Hvis du hadde scoret 17 mål i Champions League og vunnet finalen i «hjembyen» din, hadde du kanskje feiret i «baris» du også? Slapp av, «haters», skrev Gauseth på Twitter etter kampen.

Klikk på bildet for å forstørre.

BLE STÅENDE: Da Gareth Bale ga Real Madrid ledelsen, ble Ronaldo og Marcelo stående ved midtsirkelen. Resten av lagkompisene jublet som besatte nede ved hjørneflagget. Foto: Nettavisen

- Verdt risikoen
Ronaldo selv har ikke kommentert feiringen, eller mangel på sådan, men var fornøyd og glad da han møtte pressen i Lisboa etter finalen.

- Siden dag én i klubben har jeg følt meg klar for dette. Presset har gjort meg til en bedre spiller, sier Ronaldo om klubbens første Champions League-tittel siden 2002, og Ronaldos første siden han spilte i Manchester United i 2008.

Det var lenge usikkert om en småskadet Ronaldo skulle rekke finalen, men det gjorde han, selv om det han ikke var 100 prosent frisk.

- Det var verdt risikoen nå som vi er mestere, sier han ifølge USA Today.

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag