- Ferguson kjente meg ikke igjen

Foto: Andrew Yates / AFP / NTB scanpix

Bebe snakker ut om sir Alex Ferguson, Manchester United og framtiden.

19.04.13 09:49

Mens Manchester Uniteds manager, sir Alex Ferguson, omtaler Bebe som «Baby», bruker de fleste andre ordet «flopp».

Portugiseren ble sensasjonelt kjøpt for 7,4 millioner pund fra Vitoria de Guimaraes i august 2010, men har ennå ikke startet en kamp i Premier League. Nå er han på utlån i Rio Ave hjemme i Portugal.

- Altfor useriøs
I et intervju med maisfutebol.iol.pt forteller Bebe at han ikke tok karrieren i United seriøst nok - og at han ikke skjønner et ord av hva den skotske manageren sier.

- Jeg tror jeg forlot hjemlandet mitt for tidlig, jeg burde ha blitt i Vitoria i minst én sesong til. Jeg tenkte «Jeg har gjort det bra som har kommet til United, jeg trenger ikke å jobbe hardt hver dag». Det var min feil. Jeg var altfor useriøs. Da jeg skjerpet meg, var det for sent, erkjenner Bebe.

Han trodde oppriktig at agenten hans spøkte da han fortalte at Manchester United ville kjøpe ham.

- Det skjedde helt plutselig og uventet. Presidenten i Vitoria ringte meg etter trening og sa at jeg måtte skynde meg hjem til agenten min, Jorge Mendes. Han spurte om jeg ville spille for Manchester United, jeg svarte ja, men jeg trodde ikke på det.

Bebe roser Manchester United og klubbens ansatte for all hjelp han mottok da han kom til Old Trafford-klubben, og forteller at han ikke våget å snakke til noen den første uke

Måtte klippe håret
Han bodde hjemme hos Anderson i to måneder og er svært takknemlig overfor brasilianeren for hans gjestfrihet.

Kommunikasjonen med manageren var vanskeligere. Skotsk er som kjent ikke det enkleste å forstå, spesielt ikke for dem som ikke har engelsk som morsmål.

- Han snakket mye, men jeg forsto ingenting. Han har en vanskelig dialekt. Han kalte meg «Baby», smiler Bebe.

Én ting skjønte han imidlertid. Ferguson var veldig tydelig da han ba Bebe om å klippe seg. United-manageren tenkte imidlertid ikke helt over konsekvensen av dette.

- Han ba meg om å klippe håret og sa at det vil se bedre ut med kortere hår. Så jeg fikk det klipt samme dag. På neste trening kjente han meg ikke igjen. Jeg gikk forbi ham mange ganger, men han kjente meg ikke igjen.

Nå drømmer han om å returnere til Manchester United og gjøre suksess.

- Jeg vil tilbake og alt tyder på at det kommer til å skje. Men hvis jeg ikke får spille, vil jeg foretrekke å gå til et annet lag. Jeg ønsker fremdeles å utvikle meg. Trenerne i klubben snakker regelmessig med meg og vet hvordan det går. Det motiverer og gir meg håp, avslutter Bebe.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.