RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ferguson og Mancini har noe å bevise

Foto: Afp/Scanpix
Sist oppdatert:
Roar Stokke mener imidlertid det er to lag som har større sjanse til å lykkes.

Tirsdag kveld er ventetiden over, og vi tar fatt på en ny høst med fartsfylt fotball på aller høyeste nivå når Champions League-sesongen drar i gang.

I fjor var det Chelsea med Didier Drogba i spissen som stakk av med trofeet etter en dramatisk finale mot Bayern München på Allianz Arena.

Viasats Champions League-kommentator Roar Stokke tror ikke Roberto Di Matteo klarer å gjenta den bedriften i årets sesong.

- I utgangspunktet har jeg Real Madrid og Barcelona i favorittsjikte nummer én. Spillertroppene deres er på et så høyt nivå, samtidig som nivået på både spansk klubb- og landslagsfotball tilsier at de kan spille seg fram til en finale, sier Stokke til Nettavisen.

- Hva gleder Roar Stokke seg mest til i årets utgave av Champions League?

- Det må være det siste års nivåheving i turneringen. Det ligger en grunnfilosofi i Champions League. Lagene vil spille positiv fotball, og det har blitt en slags parole i turneringen. Lysten på å vinne er større en frykten for å tape.

- United og City vil utfordre Barca
Forrige sesong røk både Manchester United og Manchester City ut av gruppespillet i Champions League. Stokke tror det er to svært revansjelystne managere som stiller på startstreken før årets Champions League-sesong starter.

- Bak Real Madrid og Barcelona er det flere lag som stikker seg ut som outsidere - blant annet to klubber fra Manchester, som nok er ganske revansjesugne. Roberto Mancini har mye å bevise i Champions League. Han vant Serie A med Inter flere sesonger, men det var først da Mourinho kom at Inter vant Champions League.

- Mye av motivasjonen til Alex Ferguson og Roberto Mancini ligger nok i Champions League denne sesongen. De vil vise at lagene deres er gode nok til å konkurrere med Barcelona.

- Hva med London-lagenes muligheter i årets sesong?

- Arsenal vil alltid være der. Laget er nesten en garantist for å nå kvartfinale i Champions League, men det gjelder å holde alle spillere skadefrie. Med Jack Wilshere tilbake vil laget få en ny dimensjon.

- Jeg tror Chelsea vil svinge i prestasjonene med et generasjonsskifte i emning og livet som skal formes uten bautaen Drogba, som har dominert i de viktige kampene i mange år. Chelsea går videre fra gruppa, men jeg ser dem ikke helt i favorittsjiktet denne sesongen. Kun en outsider.

Get Adobe Flash player

- Kan redde Reals sesong
I Spania er det stort sett Real Madrid og Barcelona det handler om. Denne sesongen er det Valencia og Malaga som får muligheten til å teste seg på øverste europeiske nivå. Stokke er imidlertid ikke overbevist om at det blir noen stor suksess.

- Jeg tror ikke det. Barcelona og Real Madrid er i en egen liga. Spesielt Barcelona har startet årets sesong omtrent som bare dem kan og alt ser ut til å gå på skinner. Fortsetter de slik, er de å regne som den store favoritten.

Stokke befinner seg i Madrid, hvor han skal kommentere tirsdagens Champions League-kamp mellom Real Madrid og Manchester City. Avisene i den spanske hovedstaden bærer preg av en litt trykket stemning.

- Det skrives mye om de store stjernene, og det stilles spørsmål om hva de kan bidra med i kollektivet og om Mourinho kan hanskes med alle individualistene. Barcelona har fått de svarene de trenger i starten av årets sesong, mens Real Madrid-fansen har fått flere spørsmålstegn. Blant annet Ronaldo sitt humør.

Stokke tror tirsdagens kamp kan bli avgjørende for hvordan Real Madrids sesong vil bli. Etter fire serierunder ligger storklubben på 15.-plass og er allerede åtte poeng bak Barcelona. Sist helg ble det tap for Sevilla.

- Det er ingen krise å tape for Sevilla på bortebane, men det er heller måten de taper på - manglende humør, gnist og vilje. Kampen mot Manchester City blir viktig for å gjenopprette det inntrykket. Pressen her nede har allerede utropt Barcelona til seriemester 2012-2013.

- Det er kanskje ikke kjørt, men hvis luka blir for stor, kan Champions League bli redningen for Real Madrid og Mourinho.

Get Adobe Flash player

Milan ligger nede
Denne sesongen er det bare to italienske lag representert i Europas gjeveste klubbturnering - Milan og Juventus. Førstnevnte har vært gjennom et generasjonsskifte og i tillegg solgt sine to beste spillere. Det gjør at Stokke tror at det kun er ett lag fra Serie A som kan lykkes i Champions League i år.

- I år er Juventus det eneste italienske laget som kan blande seg inn i toppen. De er gode nok til å nå en kvartfinale og gjør de det, kan det gå hele veien til en finale. Juventus er et av lagene som ligger i sjiktet rett bak Real Madrid og Barcelona.

- De har nærmest glemt hvordan det er å tape, scorer mye mål og er kyniske og bra defensivt.

Trønderen tror Milan vil komme tilbake til gammelt nivå, men ikke med det aller første. Laget har tapt begge sine hjemmekamper så langt i Serie A.

- (Massimiliano) Allegri må bygge et helt nytt lag. Generasjonsskiftet der skjedde altfor sent og altfor brått. Milan kommer nok tilbake, men ikke med det aller første.

- Maktkonstruksjonen i internasjonalt fotball har forandret seg og når Milan ikke har råd til å betale lønnen til Zlatan Ibrahimovic og Thiago Silva, forsvinner dem til Paris Saint-Germain.

Stokke tror Zlatan og co. kan være en outsider i årets sesong og mener troppen er god nok til å nå minst en kvartfinale.

Get Adobe Flash player

- Dortmund mangler erfaring
Borussia Dortmund har vunnet den tyske ligaen to år på rad, men fikk det tøft i Champions League sist sesong. Det endte med bare fire poeng og sisteplass i gruppe med Olympiacos, Arsenal og Marseille. Da laget trakk Manchester City og Real Madrid denne sesongen, er det gitt at det skal bli tøft i år også.

- Champions League er vanskelig for lag som mangler erfaring med å spille i Europa.

- Det å spille to toppkamper i uka i en lang periode, er bare mulig for lag som har erfaring med å gjøre det. Jeg tror Dortmund vil gjøre det bedre enn i fjor, men ikke godt nok til å ta seg videre fra gruppa med Manchester City og Real Madrid.

- Hva så med fjorårets sølvvinner, Bayern München?

- Bayern München ligger også litt bak de to største favorittene. Det er et lag som alltid er å regne med og kan gå hele veien til en finale.

- Messi blir toppscorer
Forrige sesong stakk Lionel Messi av med toppscorertittelen i Champions League for fjerde året på rad med sine 14 mål. Stokke ser ingen grunn til at han ikke skal gjøre det igjen.

- Jeg tror Messi tar toppscorertittelen for femte året på rad. Han og Ronaldo har tatt fotballen til et nytt nivå. Når målsnittet ligger på over ett mål per kamp, er det ikke annet en outstanding.

Trønderen tror det kan bli hardt å overgå fjorårets Messi-målfest, men den lille argentineren har en evne til å bare fortsette å imponere når man tror han har nådd toppen.

- I år har Messi åpnet sesongen som omtrent bare han kan. Det kan bli vanskelig å toppe 14 år, som han hadde i fjor, men han er en som stadig overrasker. 73 mål forrige sesong sier det meste.

- Det du ønsker å beherske på Play Station, kan Messi gjøre i virkeligheten - pluss litt til.

Følg tirsdagens Champions League-kamper direkte på nalive.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere