RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ferguson tar feil

Foto: Afp
Roy Keane har meldt seg på i ordkrigen mellom United og City.

Fotballens spotlight har denne sesongen rettet seg mot Manchester.

Manchester United og Manchester United kniver ikke bare om å være best i byen, men også om å være best i England.

Denne uken har byrivalene også utkjempet kamper i media. Nå har Roy Keane meldt seg på i ordkrigen, men ikke på den siden du kanskje skulle tro.

- Hvorfor ikke hente han tilbake?
Først gikk Patrick Vieira, som er tidligere City-spiller og nå har ansvar for spillerutvikling i klubben, ut med påstanden om at United var desperate som hentet tilbake Paul Scholes fra pensjonisttilværelsen i januar.

Fredag slo Sir Alex Ferguson knallhardt tilbake, og mente at hvis det var noe som luktet desperasjon, så var det Roberto Mancinis avgjørelse om å la Carlos Tevez spille onsdagens seriekamp mot Chelsea, etter et halvt år på benken som følge av dårlig oppførsel.

Nå har også tidligere United-kaptein Roy Keane meldt seg på i ordkrigen.

Men ikke på Fergusons side.

I en spalte i The Sunday Sun skriver iren at han mener sin tidligere manager bommer i kritikken av Mancini.

- Roberto Mancini måtte være forsiktig for å ikke miste ansikt i en situasjon hvor han sa at Tevez aldri kom til å spille for klubben igjen, etter at han nektet å komme inn som innbytter. Men Tevez sa unnskyld, så hvorfor skulle man ikke hente ham tilbake? Ferguson tar feil, det er ikke desperasjon, det er bare vanlig fornuft. skriver Keane, ifølge united.no.

- Den mentale kampen har startet
Keane tror Ferguson frykter naboklubben i den spennende tetkampen i Premier League.

- Det hadde kanskje passet United bra om Tevez ikke spilte for City resten av sesongen, siden han er en spiller som gjør dem bedre offensivt, undrer 40-åringen.

- Den eneste grunnen til at Ferguson følte for å kritisere Tevez er fordi den mentale kampen har startet, det sikre tegnet på at tittelracet virkelig er i gang. Med en gang Patrick Vieira hadde sagt at det var desperasjon å hente tilbake Paul Scholes, var det opplagt at han kom til å reagere. Det er sånn han er, han forsvarer klubben og spillerne. Jeg tror det gir han et kick, skriver Keane videre.

- United føler seg truet, det er det ingen tvil om. Tidligere har Ferguson havnet i krangel med Arsène Wenger, Rafa Benitez og Kevin Keegan, men nøkkelen har vært at lagene hans alltid har vært gode nok til å gi ham rett. Ville det ikke vært en desperat ironi hvis det han sa om sin tidligere spiller kommer tilbake og hjemsøker ham når de to lagene møtes 30. april?

City topper Premier League med like mange poeng som United, som har én kamp mindre spilt. Dersom rødtrøyene slår Fulham mandag, vil de være tilbake på toppen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere