*Nettavisen* Sport.

- Festfotball og brasiliansk seier

Foto: (AFP/Scanpix)

Vi har funnet tre spennende dobler på dagens oddsprogram. Sjekk tipsene og spill her!

02.07.10 11:47

Etter to dager med VM-pause og urtråkiga langoddsprogram, er det deilig å kunne fordype seg i objektene på dagens VM-kvartfinaler.

Fredagens tipsforslag dreier seg derfor helt og holdent om Nederland – Brasil (avspark kl 16.00) og Uruguay – Ghana (avspark kl 20.30).

Lever spill og sjekk resultatene på mobilen!

Nederland – Brasil
Nederland har hatt en nokså enkel vei til kvartfinalen. I gruppespillet ble det full pott mot Danmark (2-0), Japan (1-0), Kamerun (2-1), og åttedelsfinalen endte med en grei 2-1-seier over et tannløst Slovakia. Laget har imidlertid ikke vist den sprudlende angrepsfotballen som de begeistret Europa med i EM for to år siden.

Landslagssjef Bert van Marwijk melder om en skadefri tropp, noe som innebærer at Rafael van der Vaart er tilbake etter skade og at viktige Arjen Robben er i stand til å spille 90 minutter mot Brasil i kveld.

Brasil skuffet stort i åpningskampen mot Nord-Korea (2-1), men har spilt bedre og bedre for hver kamp. 3-0-seieren over Chile i åttedelsfinalen var en ren maktdemonstrasjon, der begge backene og midtstopper Lucio var viktige angrepsvåpen. Kaka har hatt samme formkurve som laget, og med ham tilbake i tilnærmet godt, gammelt slag har Brasil fått en dimensjon i angreps- og overgangsspillet som var fraværende i starten av turneringen.

Sjekk også V75-tispene våre: Tjomsland for tusende gang

Landslagssjef Dunga bekrefter at midtbanespilleren Elano ikke er bra nok av ankelskaden til å kunne spille mot Nederland. Den defensive midtbanespilleren Felipe Melo, som har slitt med samme skadetype som Elano, er tilbake i full trening. Ramires, også han midtbane, må stå over grunnet karantene.

Brasil har seilet opp som mesterskapets kanskje største favoritt, og vi tror de skal klare å ta Nederland uten å måtte ut i ekstraomganger. Hollendernes angrepsspill er litt for avhengig av at Robben er i form, og vi ser ikke for oss at han vil få særlig rom til å briljere i når han skal bryne seg på det som etter manges mening er VMs beste forsvar.

Få VM-scoringene på sms

Uruguay – Ghana
Som de fleste søramerikanske lagene i VM, har Uruguay virket meget solide så langt i mesterskapet. Målforskjellen er 6-1 etter møtene med Sør-Afrika, Mexico og Frankrike i gruppespillet og Sør-Korea i åttedelsfinalen (2-1).

Diego Forlan har vært en av VMs desidert beste og mest verdifulle spillere så langt. Samarbeidet med Luis Surez er utmerket, og spissduoen har til sammen scoret fem mål og står med én assist hver.

Villarreal-forsvareren Diego Godin måtte ut med skade i åttedelsfinalen, og det er usikkert om han rekker oppgjøret i kveld.

Ghana har hatt en mindre overbevisende ferd mot kvartfinalen enn Uruguay. I gruppespillet ble det 1-0 over Serbia, 1-1 mot Australia og 0-1 mot Tyskland. USA ble slått ut i åttedelsfinalen etter ekstraomganger. Afrikas eneste gjenlevende håp scorer få mål, og Rennes-stjernen Asamoah Gyan, som har scoret tre mål så langt, er helt avgjørende for Ghanas angrepsspill.

Ghana stiller et svekket lag i kvartfinalen. Forsvareren Jonathan Mensah og den meget viktige midtbanespilleren Andre Ayew må stå over grunnet karantene. Midtbanespillren Kevin-Prince Boateng og forsvarerne Samuel Inkoom og John Mensah (ikke i slekt med Jonathan) har blitt behandlet for skader denne uken, men de siste rapportene tyder på at i alle fall Boateng og Mensah kan rekke kampen. Toppscorer Asamoah Gyan fikk en smell i ankelen på trening, men skal være klar i kveld.

Selv om et velorganisert og solid Ghana kommer til å bli backet opp av elleville afrikanske fans på tribunen, holder vi Uruguay som favoritt i denne kampen.

Tre dobler
Så til spillforslagene. 1,90 på Brasil er ok odds, og faktisk bedre enn hos enkelte bookmakere. Vi er ikke like fornøyde med 1,90 på Uruguay, for det er ikke usannsynlig at den kampen går til ekstraomganger, men vi forsøker disse i en dobbel til 3,61 i odds og 100 kroner i innsats.

Vi prøver oss også på en handikap-dobbel der Uruguay og Brasil vinner med ett mål. Oddsen er pene 11,90, og vi satser en femtilapp.

Det tredje forslaget er en over/under dobbel der vi satser på at Nederland – Brasil blir en festkamp med mange mål, og at Uruguay – Ghana blir en spennende, men målfattig affære. Man får 1,90 på over i Brasil-kampen og 1,4 på under i Ghana-kampen. Til sammen blir det 2,66 i odds, og vi setter en hundrings.

Spillforslag 1
3. Nederland - Brasil B 1,90
21. Uruguay - Ghana H 1,90
Odds: 3,61
Klikk her for å sette 100 kroner på dobbelen (innsatsen kan endres)

Spillforslag 2
4. Nederland - Brasil (1-0) U 3,45
22. Uruguay - Ghana (0-1) U 3,45
Odds: 11,90
Klikk her for å sette 50 kroner på dobbelen (innsatsen kan endres)

Spillforslag 3
6. Nederland - Brasil o/u 2,5 mål H 1,90
Uruguay - Ghana o/u 2,5 mål B 1,40
Odds: 2,66
Klikk her for å sette 100 kroner på dobbelen (innsatsen kan endres)

HTML EMBED
FB.init("33dc7e7f85ce7bb47c2a5026d2aa2b7c");
Sportspill.no on Facebook

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.