*Nettavisen* Sport.

- FFK er mer enn Tarik og meg

Foto: SCANPIX/Morten Holm/Stian Lysberg Solum

Celso Borges tror Fredrikstad blir årets positive overraskelse i Tippeligaen.

11.03.11 15:33

Fredrikstad var det dårligste laget som rykket opp fra førstedivisjon i fjor. Men nå har de fått inn en gammel helt, og fotballbyen Fredrikstad er ladet og klar til å se Tarik Elyounoussi skyte Fredrikstad tilbake i toppen av norsk fotball. Vi tok en prat med Fredrikstads ubestridte stjerner - Tarik Elyounoussi og Celso Borges.

- Tarik, hvor gode blir FFK blir i år?

- Akkurat nå ser det veldig bra ut. Vi har en ung og spennende tropp, og vi har gjort gode treningskamper. Jeg er veldig positiv, men det er litt tidlig å si noe om hva slags plassering vi sikter oss inn mot.

- Hva med din egen del, er du i form?

- Vinteren har vært bra, og formen er på vei. Det er jo ennå litt igjen før formen skal være på topp, men jeg er i rute. Det har vært mye løping i vinter, men det hjelper, og jeg kjenner det blir lettere å orke mer for hver treningskamp vi spiller.

- Skal ut igjen
Tarik Elyounoussi er tilbake i Norge etter et mislykket proffopphold i Heerenveen. Han forsikrer likevel at det ikke går ut over motivasjonen å vende tilbake til Tippeligaen uten å ha lykkes.

- Jeg er veldig motivert, og har utrolig lyst til å spille fotball regelmessig. Da jeg skulle tilbake til Norge var Fredrikstad et lett valg. Det er her jeg har mine røtter, det er her jeg er trygg og det blir veldig spennende å begynne på nytt. Jeg kjenner jo Tippeligaen godt fra før, og vet hva som kreves her.

- Hvor spiller du om fem år, Tarik?

-Jeg har ambisjoner om å komme meg ut igjen, og da trenger jeg motivasjon og selvtillit. Det får jeg i FFK, og jeg må bare jobbe hardt for å få en ny sjanse til å dra til utlandet. Jeg har snakket mye med agenten min, Tore Pedersen, og han har opplevd mye av det samme som meg. Han gir meg råd om hvordan jeg kan komme meg videre. At jeg drar hjem nå betyr ikke at jeg ikke får en ny sjanse.

- Mange, inkludert Nettavisen, trekker frem Celso Borges og deg selv som essensielle for at FFK skal lykkes i år. Hva tenker du om det?

- Alle vet hva Celso står for. Han er en veldig viktig del av laget, og har internasjonalt snitt i spillet sitt. Jeg gleder meg til å spille med ham, og det har gått veldig bra å spille med ham på trening. Han er en fin type og en god kaptein. Jeg begynner å få litt erfaring selv nå, og ansvar er jeg komfortabel med.

HTML EMBED

- Er det noen unge spillere vi bør se opp for i FFK i år?

-Jeg er veldig imponert over Alexander Ruud Tveter. Han har fått vist seg skikkelig frem i vinter. Jeg tror også Jørgen (Horn, red.anm.) får et bra år, og han kjenner jeg godt fra tiden vi spilte på U 21-landslaget sammen. Jeg vil også nevne Mads Hansen – Mjøndalens Maradona.

- Nettavisen tipper dere på 13.plass. Hva tenker du om det tipset?

- Jeg tror vi gjør det bedre enn det, og vi bør klare å komme oss til øvre halvdel. Men det er greit at dere ikke legger press på oss, avslutter Elyounoussi.

Her kan du se alle Nettavisens Tippeliga-tips.

- Alle like viktige
Vi ringer Celso Borges for å høre om han er like optimistisk som klubbkamerat Elyounoussi.

- Hei, er det Celso Borges vi snakker med?

- The one and only!

- Hvor gode blir Fredrikstad i år?

- Jeg tør ikke spå en bestemt plassering, men vi har et spennende lag og har spilt på oss selvtillit i sesongoppkjøringen. Men vi har hodet på rett plass, og vet det kreves hardt arbeid om vi skal gjøre det bra.

Nettavisen begynner å formulere et spørsmål om de store forventningene Fredrikstad har til Elyounoussi og han selv, men Borges har hørt det mange ganger tidligere. Han vet hva som kommer. Det finnes neppe mange fotballeksperter som ikke vil trekke frem Borges og Elyounoussi når de skal analysere Fredrikstads styrker. Likevel vil han ikke si seg enig i at de to er Fredrikstads viktigste spillere.

- Alle på laget er like viktige. Det spiller ingen rolle hvor gode Tarik og jeg er, hvis keeperen eller forsvaret ikke gjør jobben sin, på samme måte som det ikke spiller noen rolle hvor gode keeper eller forsvaret er, hvis ikke angrepet scorer mål. Alle må bidra, sier costarikaneren.

Han gleder seg til å komme igang med sesongen, og forteller at han er lei kondisjonstrening og kalde vinterøkter.

- Fredrikstad er en fotballby, og det er veldig gøy å være en del av laget om dagen. Jeg merker at folk er mer entusiastiske i år, i forhold til hvordan det var i fjor da vi spilte Adeccoliga. Jeg forventer en morsom sesong, og tror vi skal gjøre det bra. Jeg gleder meg veldig, sier Borges.

- Nettavisen tipper at dere får en dårlig sesong og havner på 13. plass.

- Alle har en mening, men til slutt er det vi som løper ut på banen som bestemmer. Jeg håper vi kan skuffe tipset til Nettavisen, ler Celso Borges.

Vår analyse av Fredrikstad:
La oss først begynne med å si følgende: Det er vanskelig å tippe hvor Fredrikstad havner på tabellen i år. Østfold-laget har en god førsteellever, det er det ingen tvil om. Hovedtrener Tom Freddy Aune har satt sammen et lag med mange spennende spillertyper. Spillere som Tarik Elyounoussi og Celso Borges er begge klassespillere som kan avgjøre fotballkamper på egen hånd. Det vi derimot setter spørsmålstegn ved, er bredden i stallen.

Mads Hansen er hentet inn fra Mjøndalen, og virker som en solid spiller. Er han like god på banen som han er morsom på Twitter, vil han nå langt. Jørgen Horn kommer fra Viking, og er sikkert veldig motivert for å rette opp inntrykket fra tiden i Stavanger. Samtidig har man alt eller ingenting-mannen Raio Piroja i forsvaret, en av Norges mest spennende backer/vinger i Joachim Thomassen og en keeperduell mellom Jon Masalin og Lasse Staw.

Det er også verdt å merke seg Khalifa Jabbie, som nylig ble tatt ut på landslaget til Sierra Leone som 18-åring. Han har vi ikke sett nok til å komme med en vurdering av, men det er imponerende av en 18-åring å spille seg inn på et A-landslag. Slik vi ser det, er det midtbanen som er det store spørsmålstegnet. Det er ingen klar sjef som skiller seg ut, og alternativene er begrensede. En unggutt som Martin Elvestad kan fort få en del spilletid, og han har ennå ikke vist noe på dette nivået.

Plusser og minuser

+ Tarik Elyounoussi og Celso Borges, to klassespillere.

+ En sportssjef med stort kontaktnett og evne til å hente gode og riktige spillere i Joacim Jonsson.

+ Norges kanskje beste hodespiller, Raio Piroja.

- En uerfaren og lite merittert trener

- Usikkerhet rundt keeperplassen

- Ingen midtbanesjef

HTML EMBED

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.