*Nettavisen* Sport.

- FIFA skal samarbeide med Putin

I NORGE: FIFA-president Sepp Blatter besøkte Nobels Fredssenter for første gang etter den vellykkede gjennomføringen av Handshake for Peace under Fotball-VM i Brasil. Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)

FIFA-president Sepp Blatter holder fast ved at Russland skal få arrangere fotball-VM i 2018 til tross for at landet er i en opphetet konflikt med Ukraina.

13.10.14 16:55

Under et besøk i Norge mandag møtte FIFA-presidenten pressen. Der la han vekt på at tildelingen av VM i 2018 til Russland og til Qatar i 2022 var riktig.

- Vi er ikke en politisk organisasjon. Vi er helt nøytrale, svarte Blatter på spørsmål fra salen om hvordan FIFA stiller seg til konflikten mellom Russland og Ukraina.

- Man må kunne gjøre forskjell på sport og politikk. Vi har ingen problemer med å reise til Russland for å gjøre klart til VM i 2018. Vi fortsetter det arbeidet i tiden som kommer, og jeg er sikker på at også Vladimir Putin kommer til å være med på et møte vi skal ha i slutten av måneden, sa Blatter.

Ukraina til Russland?

I starten av september skrev den spanske avisen El Pais at EU-politikere vurderer boikott av mesterskapet som en mulig sanksjon mot Russland. Det virker ikke å ha påvirket Blatters standpunkt. Han ser heller ikke utfordringen knyttet til at Ukraina muligens kan kvalifisere seg til mesterskapet.

- Russland har som arrangør forpliktet seg gjennom en kontrakt til å gi alle lag som kvalifiserer seg, visum til turneringen, sa Blatter.

I tillegg til problematikk rundt VM i Russland, fikk Blatter spørsmål om han fortsatt tror på VM i Qatar i 2022. Tildelingen har også vært kontroversiell, mye på grunn av at temperaturen i landet ofte kommer opp mot 40 grader.

- Ja, jeg er sikker på at Qatar arrangerer VM. Hvorfor spør du om det?, var FIFA-presidentens svar.

Møter NFF

Blatter var på besøk hos Nobels Fredssenter for å snakke om det norske initiativet «Handshake for Peace», som har spredd seg raskt over hele verden.

- Det er et prosjekt vi støtter og ønsker at skal utvikle seg videre, sa Blatter.

Mandag kveld skulle FIFA-presidenten møte representanter fra Norges Fotballforbund (NFF) i forbindelse med EM-kvalifiseringskampen mot Bulgaria på Ullevaal.

- Det er en ære å ha Blatter på besøk. Han er den mektigste mannen i fotball. Vi har mange saker vi vil diskutere med han. Den beste måten å diskutere slike emner er ved å ha et møte, sa president Yngve Hallén.

- Så vil vi ta hverandre i hendene, tilføyet Blatter med et smil. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.