RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Fikk aldri klarsignal fra meg

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Abderrazzaq Hamed-Allah skulle aldri ha tatt straffesparket som var starten på en skikkelig ketsjupeffekt.

AALESUND - LILLESTRØM 7-1:

NETTAVISEN (ÅLESUND): Klokkeuret viser 68 minutter. AaFK leder allerede 4-1 og er på god vei mot sin største seier i Tippeligaen noensinne. Det er enorm spilleglede, hurtig kombinasjonsspill og festfotball på Color Line Stadion. Bare en ting mangler: en scoring fra syv-millionerspissen Abderrazzaq Hamed-Allah.

Etter å ha spolert seks gigantiske målsjanser drar han seg forbi en utrusende Kenneth Udjus og blir felt. Fredrik Ulvestad er AaFKs faste straffeskytter. Men akkurat som Vålerenga på Ullevaal vil den marokkanske nysigneringen ha en finger med i spillet.

Til slutt er det Hamed-Allah som banker ballen i hjørnet fra 11-metersmerket.

- Det var min straffe. Jeg gjorde forarbeidet og skaffet den. Når jeg i tillegg har tatt så mange straffer i Marokko, syntes jeg det var naturlig at jeg fikk sjansen. Jeg visste at jeg ville score, forklarer Hamed-Allah til Nettavisen.

Marokkanerens straffekapring var imidlertid ikke i pakt med Jan Jönssons instrukser.

- Da han prøvde å ta straffen mot Vålerenga, forsvarte jeg ham, for da hadde jeg ikke presisert tydelig nok hvordan vi gjør det i AaFK. Straffeskytter nummer én skal ta straffen, så sant han ikke gir den videre til nummer to på listen, forteller Jönsson til Nettavisen.

Trodde han fulgte trenerens instrukser
Fredrik Ulvestad, som gjorde nok en glimrende kamp på AaFKs midtbane, er AaFKs faste straffeskytter og var klar til å score sitt andre mål for dagen.

- Det er jeg som skal ta straffene. Når Hamed-Allah kommer bort til meg, presiserer jeg dette. Men så hører jeg fra benken at han skal ta den. Jeg gjør det trenerteamet bestemmer, og lot han derfor få ta straffesparket, forteller Ulvestad til Nettavisen.

Men midtbaneeleganten misforsto situasjonen. Jönssons beskjed var nemlig den stikk motsatte.

- Jeg ga aldri Hamed-Allah klarsignal til å ta straffen. Spillerne begynte å se litt mot benken, og det var vel spesielt Michael Barrantes som ville at Hamed-Allah skulle få sjansen. Han mente at det var viktig for laget å få i gang Hamed-Allah, forteller Jönsson.

- Når stillingen er 4-1, er det riktignok en litt spesiell situasjon. Da kan det diskuteres om det er greit å la andre få sjansen, for Hamed-Allah trengte en scoring. Men jeg skulle helst sett at det ikke skjedde på den måten, innrømmer svensken overfor Nettavisen.

Ketsjupeffekt
Selv om fremgangsmåten for scoringen var både spesiell og kontroversiell, endte det lykkelig for både Hamed-Allah og AaFK.

For da marokkaneren fikk hull på byllen, løsnet det virkelig for AaFKs spissfunn. Etter å ha misbrukt enorme scoringsmuligheter på rekke og rad, fikk Hamed-Allah oppleve en skikkelig ketsjupeffekt.

I løpet av de siste 20 minuttene scoret Hamed-Allah ytterligere to mål og fullbyrdet sitt hat trick på en formidabel festaften i Ålesund.

- Ulvestad fortjener nesten en assist på Hamed-Allahs første scoring. Når alt kommer til alt, var imidlertid straffescoringen meget viktig for han. For en spiss er det alltid viktig å score mål, sier Jönsson.

Ulvestad ville selv ikke ta æren for at det løsnet for sin nye lagkamerat.

- Jeg tror ikke jeg skal ta noe av æren for det, men det er kjekt at det lykkes for han. Men neste gang vi får straffe, forventer jeg at jeg tar den, avslutter 20-åringen.

Når historien gjentar seg
7-1-seieren er AaFKs største Tippeligaseier noensinne. Den forrige rekorden var fra 5-0-seieren over HamKam i 2008 da Tor Hogne Aarøy scoret AaFKs første hat trick i Tippeligahistorien.

AaFKs nest største hjemmeseier i Tippeligasammenheng kom i 4-1-seieren over Sandefjord i 2007. Den gang var det fargeklatten Gustave Bahoken som stjal et straffespark fra Haraldur Gudmundsson på overtid.

Også den gangen endte det bra.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere