- Fikk ikke med seg at jeg scoret to mot Molde 2

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix

Nils Arne Eggen mener Morten Moldskred gjorde sin beste kamp for Rosenborg mot Aris.

01.10.10 08:28

ROSENBORG - ARIS 2-1:

LERKENDAL (Nettavisen): Han har vært omtalt som et av Rosenborgs største bomkjøp de siste årene.

Og Morten Moldskreds førstesesong i Rosenborg har ikke akkurat vært noen stor opptur.

Les også: - Det har vært tungt

Den tidligere Tromsø-spilleren har nemlig slitt kraftig med å finne seg til rette hos trønderne og det toppet seg i hjemmekampen mot Molde. Da ble Moldskred byttet ut etter en time og forlot Lerkendal i sinne, uten å takke Nils Arne Eggen for kampen.

Én måned senere har man sett svært lite til sunnmøringen. Torsdag var han imidlertid endelig tilbake og han takket Eggen for tilliten med å score sitt første mål foran hjemmepublikummet på Lerkendal.

Og prestasjonen til Moldskred fikk Nils Arne Eggen til å ta fram store ord.

- Glimrende skjæringsløp
- Nå har ikke jeg sett alle kampene Morten har spilt i RBK, men jeg tror kanskje dette er den beste kampen han har spilt, skryter Rosenborg-treneren.

For det var ikke bare målet Moldskred bidro med. Spissen var for anledningen plassert på høyrekanten, med et noe større defensivt ansvar enn han har vært vant til tidligere. Men 30-åringen løste oppgaven sin glimrende, og bidro både offensivt og defensivt med gode løp og involveringer.

- Det går fortsatt litt sent i en del mottak, men han er rask, vinner igjen mange baller og gjør glimrende skjæringsløp, forklarer Eggen.

- Er dette din beste kamp i Rosenborg-trøya?

- Det kan være det. Men Nils Arne så ikke kampen da jeg scoret to mot Molde 2 for litt siden, sier Moldskred, som forsøker å fleipe bort skrytet.

- Trodde jeg skulle score
Og selv om det er fort gjort å dra fram ord som revansje og hevn etter Moldskreds trøblete start i Rosenborg-trøya, er ikke Moldskred opptatt av akkurat det.

- Nei, det er ingen revansje. Jeg har vært dårlig i år, men det er bare å jobbe hardt, så kommer sjansene, sier han.

Og sjanser fikk han mot Aris. Først var han klinisk da han ekspederte et innlegg fra Mikael Dorsin i mål etter 37 minutter. Etter 73 minutter fikk han så sjansen til å punktere oppgjøret til 3-1 for Rosenborg. Men denne gang maktet ikke Moldskred å overliste keeperen på nok et innlegg fra svenske Dorsin.

- Jeg trodde seriøst jeg skulle score der, men jeg skjøt over. Det hadde selvfølgelig vært bittert om de hadde satt inn 2-2 i sluttminuttene, sier Moldskred.

Det viktigste for Moldskred var imidlertid ikke å score selv, men at Rosenborg vant. Selvtilliten laget får fra å vinne kamper håper han de nå tar med seg inn i toppoppgjøret mot Vålerenga på søndag.

- Det var bra å dra med seg en seier inn i oppgjøret mot Vålerenga, erkjenner målscoreren.

- En lettelse
Og selv om han ikke ville omtale sin egen prestasjon i store ord, var han ikke sen med å innrømme at det smakte godt med sitt første mål på Lerkendal.

- Jeg har hatt mange sjanser til å score her, så det er klart det er en lettelse at det endelig kom.

Nå tror han også at det kan komme mange flere.

- Så lenge man spiller så kan det komme mange mål fremover.

Og etter skryten fra trener Eggen, ligger det nok an til flere muligheter for Moldskred i sesonginnspurten.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.