*Nettavisen* Sport.

- Fikk ikke Suarez åtte kamper?

Foto: Getty Images/All over Press

Reaksjonene lar ikke vente på seg etter at John Terry fikk sin dom torsdag.

27.09.12 21:38

Torsdag kom dommen fra den uavhengige komiteen, som konkluderte med at John Terry fortjener utestengelse i fire kamper og en bot på 220.000 pund.

Bakgrunnen er Terrys rasistiske bemerkninger mot Queens Park Rangers' Anton Ferdinand i kampen som ble spilt på Loftus Road i oktober i fjor.

Da Luis Suarez ble dømt for samme regelbrudd i fjor vinter, fikk uruguayaneren åtte kamper og 40.000 pund i bot. Reaksjonene lar ikke vente på seg.

Barton raser
Marseilles kontroversielle midtbanespiller Joey Barton er selvfølgelig en av de som ikke lar dette forbigå i stillhet.

- Fire kamper? Ett års etterforskning, fire dagers FA-høring og bare fire kampers karantene? Suarez fikk åtte, fikk han ikke? skriver Marseille-spilleren på Twitter.

Barton fikk selv 12 kampers karantene etter å ha slått Manchester Citys Carlos Tevez med albuen i siste seriekamp forrige sesong. Han reagerer sterkt på at han fikk åtte kamper mer enn Terry.

- Jeg mener dette beviser en hel del. For en absolutt farse. 12 kamper for voldelig oppførsel og bare fire for dette. FA bør være flaue.

- 12 kamper! Etter FAs perverse mening, ville jeg fått mindre straff hvis jeg kom med rasistiske bemerkninger mot City-spillerne i stedet for å kile dem, som jeg gjorde. Under hvilke omstendigheter kan det være riktig? fortsetter han.

Lineker er forundret
Også den tidligere storscoreren Gary Lineker setter spørsmålstegn ved FAs straffeutmåling.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix/Pa Photos

- FA finner John Terry skyldig og gir ham fire kampers karantene og en bot på 220.000 pund. Bare én kamp mer enn for et vanlig rødt kort? skriver Lineker.

Talkshow-vert og Arsenal-supporter Piers Morgan deler Linekers meninger.

- Jeg er ikke helt sikker på hvorfor Terry bare får fire kampers karantene for verre rasistiske bemerkninger enn Suarez kom, som fikk åtte kamper, skriver Morgan.

Terry er skuffet
Selv var Chelsea-kapteinen skuffet over dommen, og hans advokater har sendt ut følgende pressemelding:

- Mr Terry er skuffet over at FAs kommisjon har kommet til en annen konklusjon enn rettsvesenet, som erkjente ham ikke skyldig.

- Han har bedt om en detaljert skriftlig begrunnelse for avgjørelsen og vil vurdere den nøye før han avgjør om han vil anke.

Chelsea FC har også kommet med en reaksjon på FAs dom.

- Chelsea Football Club respekterer FAs dom angående John Terry. Vi er også klar over at John har rett til å anke dommen. Det er derfor upassende av oss å kommentere ytterligere på dette tidspunktet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.