- Fikk millioner etter avstemningen av Qatar-VM

- FIKK MILLIONER: Tidligere visepresident i FIFA Jack Warner skal ha mottatt millioner for å stemme på Qatar-VM.

- FIKK MILLIONER: Tidligere visepresident i FIFA Jack Warner skal ha mottatt millioner for å stemme på Qatar-VM. Foto: Cris Bouroncle (Afp)

Hevder tidligere visepresident i FIFA blir etterforsket av FBI.

Engelske TheTelegraph skal ha kommet over dokumenter som beviser at tidligere visepresident i FIFA, Jack Warner, skal ha mottatt 2 millioner dollar like etter tildelingen av Qatar-VM.

Avgjørelsen om å tildele Qatar fotball-VM i 2022 er sett på som en av de mest kontroversielle avgjørelsene i fotballhistorien, og det tok ikke lang tid før beskyldningene om korrupsjon dukket opp.

LES OGSÅ:Hvis vi ikke gjør dette, saboterer vi fotballen

- Fikk penger av tidligere fotballtopp
Nå viser det seg at Warner, ifølge Telegraph, skal personlig ha mottatt 1,2 millioner dollar av et selskap eid av en tidligere fotballtopp i Qatar, like etter at avstemningen om VM i 2022 ble avholdt.

750 000 dollar skal ha blitt betalt til Warners sønn, mens en av hans ansatte skal ha mottatt 400 000 dollar.

Qatareren Mohamed Bin Hammam, som er utestengt fra FIFA på livstid, skal være mannen som eier selskapet som har overført penger til Warner.

Trinidaderen Warner skal riktignok ha fått problemer med å motta pengene, ettersom minst én bank på Cayman Island nektet å gjennomføre overføringen. Pengene skal derfor senere ha blitt overført via en bank i New York, noe som har ført til at FBI nå etterforsker saken.

Warner har nektet å kommentere saken overfor The Telegraph, mens Qatar-VMs organisasjonskomite hevder FIFAs regelverk ble fulgt i forbindelse med avstemningen, og at de ikke er kjent med eventuelle påstander om forretninger mellom private personer.

- Ikke første gangen
Det er imidlertid ikke første gangen Warner er ute i hardt vær.

I 2011 skal han ha oppfordret andre medlemmer av den karibiske fotballunionen om å ta imot pengegaver fra Bin Hammam i forbindelse med FIFA-valget.

Warner trakk seg fra alle verv i FIFA samme året, mens Bin Hammam ble utestengt på livstid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.