RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Fikk penger til VM-stadion - ville bruke dem på spiller

IKKE FERDIG: VM-arenaen i Curitiba er fortsatt ikke ferdigstilt.
IKKE FERDIG: VM-arenaen i Curitiba er fortsatt ikke ferdigstilt. Foto: Rodolfo Buhrer (Reuters / NTB scanpix)
Pengene var øremerket VM-arenaen i Curitiba.

Den brasilianske toppklubben Atlético Paranaense skal ha brukt penger som var øremerket den forsinkede VM-arenaen i Curitiba på rettigheter i en spiller.

Det var avisen Folha de São Paulo som tirsdag publiserte det den hevder er en registrering av transaksjon for forsvarsspilleren Leonardo Moreira Morais i desember i fjor.

Ifølge avisen brukte Atlético rundt 3,5 millioner kroner på å sikre seg halvparten av de økonomiske rettighetene til spilleren fra Esporte Club Vitoria.

Overgangsdokumentet viser angivelig en overføring til Vitoria fra CAP S.A., et selskap Atlético har opprettet for å styre den finansielle biten av oppussingen av VM-stadionet.

I forrige måned lovet Det internasjonale fotballforbundet at det skal holdes VM-kamper på arenaen til tross for at byggingen er forsinket med flere måneder. Dersom påstandene om spillerinvesteringen stemmer, vil det neppe falle i god jord hos FIFA.

Atlético har på sin side sendt ut en uttalelse der klubben benekter å ha brukt stadionpenger til å forsøke å kjøpe «Leo», som til slutt endte opp i Flamengo.

Klubben opplyste at den har tatt opp en rekke lån på til sammen 70 millioner kroner for å holde oppussingen i gang. Totalt skal renoveringen av arenaen koste rundt 780 millioner kroner.

Fotball-VM i Brasil arrangeres fra 12. juni til 13. juli. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere