RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ned Alley/Scanpix

- Fikk vite nå at jeg lagde straffen

Sist oppdatert:
Full forvirring rundt straffesparket på Lerkendal.

ROSENBORG - SOGNDAL 2-1:

LERKENDAL (Nettavisen): Det var full forvirring angående straffesituasjonen i pressesonen etter kampen på Lerkendal torsdag kveld.

Dommer Ken Henry Johnsen sa etter kampen at han dømte for holding på Mikael Dorsin, men ingen av spillerne hadde samme oppfatning som pipeblåseren.

Mats Solheim kom flirefull ut i pressesonen etter at han hadde fått vite at det var nettopp han som forårsaket straffen.

- Jeg trodde han dømte for hands. Jeg hadde ingen anelse om at det var meg han dømte på. Jeg fikk vite det nå, sier Sogndal-spilleren.

- Hands og holding
Rade Prica var nær situasjonen som oppsto i feltet. Han var heller ikke helt sikker på hva som forårsaket straffen, men var derimot helt sikker på at det var straffe.

- Jeg så både en hands og en kraftig holding, så straffen er ikke noe å diskutere, samme hva det ble blåst for, sier RBK-spissen.

Offeret i straffesituasjonen, Mikael Dorsin, hadde også en annen forklaring enn den dommer Johnsen kom opp med.

- Jeg tror at det blir blåst straffe for hands, det var den jeg ropte på, sier RBK-backen.

Sogndal-trener Harald Aabrekk var ikke spesielt fornøyd med straffeblåsingen, men han hadde i hvert fall fått med seg riktig situasjon.

- Det er en holding, men det er jo holding hele tiden i feltet. De må slutte å dømme for holding, fordi det blir altfor tilfeldig. Det gjør at dommerne avgjør kamper, sier Aabrekk.

Satt godt inne
Selv om straffesituasjonen ble mye diskutert var det RBK som stakk av med seieren til slutt på Lerkendal.

Etter mye stanging mot et godt Sogndal-forsvar fikk trønderne dobbel uttelling mot slutten av andreomgangen.

- Det var «skönt». Vi gjør det vanskelig for oss selv når vi ikke scorer på de opplagte sjansene i førsteomgangen, sier Rosenborg-trener Jan Jönsson.

Nyinnkjøpte John Chibuike, som satte inn 2-1-målet, var strålende fornøyd etter kampen.

- Jeg er veldig glad nå. Det var en vanskelig kamp, men vi jobbet hardt, så det var veldig godt å score det siste målet, sier nykommeren.

Medaljekampen
Markus Henriksen var strålende fornøyd etter at RBK hadde klart å snu kampen.

- Det var deilig! Sogndal hadde alle spillerne foran ballen. Da ble det vanskelig. Hadde vi tapt denne kampen hadde vi vært helt ferdig når det gjelder de øverste plassene på tabellen.

Rade Prica pustet også lettet ut etter kampslutt.

- Jeg hadde så gode muligheter til å score, så det hadde vært surt om vi ikke hadde vunnet. Det ble veldig tøft, men takk og pris for at vi vant, sier svensken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere