*Nettavisen* Sport.

- Filming er en del av fotballen

Foto: Owen Humphreys / Pa Photos

Gary Neville taler skuespillernes sak.

17.04.12 13:15

Den tidligere Manchester United-spilleren Gary Neville jobber nå som ekspert i Sky Sports . I et program på den engelske TV-kanalen argumenterer han for at filming er en del av fotball og at det vil være meningsløst å straffe slik i etterkant av matcher.

Temaet er blitt svært aktuelt på balløya etter at Manchester Uniteds Ashley Young for andre gang på kort tid filmet med suksess i Premier League.

Nettavisens kommentar: Du bør ta ansvar, Ferguson

- Ikke juksemakere
- Alle lag i landet vil ha en gruppe spillere som blir fortalt at dersom det oppstår nærkontakt inne i straffefeltet eller noen er borti dem, bør de kaste seg. Enten de liker det eller ikke, enten det deprimerer folk hjemme i stuene eller ikke, er det dette som er sannheten, sier Neville.

- Ashley Young gjorde absolutt maksimalt ut av det. Han faller lett, kaster seg - hva du måtte ønske å kalle det, Ashley Young gjorde det, sier Sky Sports-eksperten.

Han sier at filmingen er noe som alltid har vært en del av fotball, og at mange godt respekterte spillere har filmet opp gjennom fotballhistorien - uten at han vil dømme dem av den grunn.

- Noen av de beste spillerne jeg noen sinne har spilt med, folk alle ser opp til, har vi også sett gjøre det. Jeg har gjort det noen ganger. Jeg har hørt folk si at Lionel Messi ikke kaster seg - det gjør han. Jeg vil ikke kalle disse spillerne juksemakere, sier Neville.

Viser flere eksempler
Neville mener at spillere ofte føler at de er nødt til å kaste seg og overdrive når de er blitt tatt, fordi de vet at de ikke vil få frispark eller straffe om de holder seg på beina.

Neville trekker så frem frere eksempler fra de siste ukenes Premier League-runder der spillere er blitt tatt, og skulle hatt straffe, men fordi de ikke falt i bakken som en potetsekk dømte ikke dommeren.

Og for å illustrere hvor vanskelig dette er å ta tak i, viser han også flere eksempler der spillere faktisk blir tatt og skulle hatt frispark, men får gult kort for filming.

Ingen tro på straff
Arsenal-manager Arsène Wenger tok etter Ashley Yongs omdiskuterte svalestup til orde for at de som spiller skuespill bør kunne straffes av fotballforbundet i etterkant, for eksempel med en tre kampers karantene.

Den metoden har ikke Neville tro på. Han tror ikke det vil føre til at det blir mindre juks, men heller at fotballen kastes ut i kaos.

- Dersom du skal utestenge spillere i tre kamper i etterkant hver gand de faller lett eller spiller, vil vi få totalt anarki innen fotballen, mener Neville.

Se Nevilles argumenter her:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.