*Nettavisen* Sport.

- Finnes ikke et større talent

Foto: Afp/Scanpix

Speider Stig Torbjørnsen er imponert over Bayern Münchens nye stjerneskudd.

26.04.12 21:03

Om du ikke har lagt merke til ham før, er det på tide å gjøre det nå. David Alaba er bare 19 år gammel og har spilt seg til fast plass på Bayern Münchens venstreback.

I Champions League-semifinalen mot Real Madrid onsdag, viste unggutten nok en gang styrke. Å først bli rundlurt av Angel Di Maria, før man forårsaker straffe og pådrar seg et gult kort, som gjør at man går glipp av finalen, kunne knekt de fleste.

- Ingen bedre
Alba reiste seg, leverte en strålende kamp og satte også inn et av straffesparkene, som sendte Bayern München videre til finale. Den erfarne speideren Stig Torbjørnsen lot seg imponere.

- Han imponerer stort og er en av de mest spennende venstrebackene i verden. Han har fart, nese for spillet, han er ung og forsvarer en plass på laget som er klar for Champions League-finalen, sier Stig Torbjørnsen til Nettavisen.

Den finalen vil imidlertid bli spilt uten østerrikeren ettersom han fikk gult kort i situasjonen hvor Real Madrid ble tildelt straffe i første omgang. Skal vi tro Stig Torbjørnsen, vil 19-åringen få flere muligheter til å spille seg til en finale i Champions League.

- Jeg kommer ikke på noen backtalenter som er bedre. Det finnes sikkert spennende typer på et litt lavere nivå, men jeg tviler på at noen er bedre.

Marcelo eller Alaba?
Speideren koste seg med å følge venstrebackduellen mellom Real Madrids Marcelo og Alaba.

- Marcelo var kanskje hakket hvassere, men Alaba er litt mer fornuftig og ikke like vill. Han virker som en dønn solid fotballspiller og hvis jeg skulle velge en av de to til mitt lag, ville jeg valgt Alaba.

19-åringen representerer Østerrike og har allerede notert seg for 17 a-landskamper. Torbjørnsen tror ikke venstrebackens statsborgerskap vil bremse verken stjernestatusen eller utviklingen hans, selv om han kan komme til å slite med å nå de store mesterskapene.

- Noen påstår jo også at Messi ikke er blant de største fordi han ikke gjør det like bra på landslaget. Men Alaba er 19 år, han spiller på kanskje verdens beste klubb. Han har en lysende framtid foran seg uansett nasjonalitet.

Til Austria Wien som 10-åring
Alaba startet karrieren i SV Aspern før han ble hentet av Austria Wien som 10-åring. Seks år senere hadde han imponert nok til at Bayern München ønsket hans tjenester.

Siste halvdel av forrige sesong var han på utlån i Hoffenheim og fikk verdifull spilletid og erfaring på Wirsol Rhein-Neckar-Arena før han returnerte til Bayern.

Etter nyttår har unggutten tatt nye steg og markerer seg nå som et av Europas aller største talenter.

David Alaba er utvilsomt et navn det er verdt å merke seg, om du ikke har gjort det allerede.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.