RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ap

- Finnes ikke grenser for hva han kan få til

Sist oppdatert:
Brede Hangeland hyller Moussa Dembele.

Oslo (ANB): Fulhams belgiske midtbanemann har vært en av London-klubbens store forgrunnsfigurer den siste tiden. Mandag leverte 24-åringen en ny strålende kamp hjemme mot Chelsea.

Lagkamerat Brede Hangeland er nesten stum av beundring.

– Han er en av de spillere man kan se på og tenke at det ikke finnes grenser for hva han kan få til på banen, sier rogalendingen til klubbens hjemmesider.

Presset er borte
Dembele kom til Fulham fra AZ Alkmaar i 2010 – etter å ha gjort 24 mål på 118 kampe for den nederlandske toppklubben. Siden har han spilt 53 kamper for London-klubben.

– Så lenge han fortsetter å spille på samme måte som nå, skal vi være veldig fornøyde, fastslår Brede Hangeland.

Ankepunktet mot Dembele har tidligere vært at han har scoret for få mål fra sin offensive midtbaneposisjon. Under Martin Jol har imidlertid belgieren fått en noe mer defensiv rolle– hvilket Hangeland tror har slått positivt ut.

– Nå spiller han sentralt på midten, og det har nok tatt vekk noe av presset fra skuldrene hans, analyserer den norske landslagskapteinen.

– Selvfølgelig hadde vi gjerne sett at han scoret flere mål, og det ønsker han sikkert selv også, men han gjør en strålende jobb for laget og skaper problemer for motstanderne våre, tilføyer han.

– Gjør utrolige ting
Hangeland er imidlertid ikke overrasket belgierens høye nivå. Han har i lang tid sett Dembele briljere på treningfeltet.

– Vi vet alle sammen at han kan gjøre ting ingen andre på laget gjør. Noen ganger gjør han helt utrolige ting på trening, og det handler bare om å gi han sjansen så ofte som mulig, sier stopperklippen.

Dembele blir 25 år i juli – og har fortsatt mange år foran seg på fotballbanen. Det bør glede Fulham-fansen.

Samtidig er belgieren langt fra komplett.

– Han må jobbe med enkelte ting ved spillet sitt, blant annet å score mål, men det gjelder vel egentlig oss alle – unntatt Clint! Sier Hangeland.

Amerikanske Clint Dempsey har scoret på bestilling for Fulham denne sesongen – og gjorde sitt 16. ligamål i 1-1-kampen mot Chelsea mandag. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere