*Nettavisen* Sport.

- Flau om vi hadde gått videre

Kjetil Rekdal var fryktelig skuffet over Vålerengas prestasjoner onsdag kveld, og innrømmer at han hadde vært flau om laget hadde tatt seg videre.

25.08.05 08:23

BRUGGE (TV 2 Nettavisen): - Vi kunne tapt 3 eller 4-0 i denne kampen om det ikke hadde vært for Arni Gautur Arason. Han er i verdensklasse, ingen tvil om det. Det er bare å ta av seg hatten. Det er bare så synd at han ikke fikk lov til å holde nullen i denne kampen, sa Rekdal til pressen etter kampen.

Vakling
Han var mest skuffet over helheten i Vålerengas prestasjoner, og innrømmer at han hadde vært flau om Vålerenga hadde gått videre. Det skortet på løpskraft på kantene, spillerne klarte ikke å gjøre noe med ballen når de fikk den, og laget ble fryktelig baktunge.

- Vi hadde ikke vilje til å gå opp i banen, og det var mye vakling. Jeg er meget skuffet over det. Vi skulle jo spille i en 3-4-3, en formasjon vi normalt sett mestrer veldig bra, men vi ble fryktelig baktunge. Jeg er veldig irritert over at vi ikke klarte å komme oss høyere i banen. Daniel og Morten orket ingenting verken fram- eller bakover, sa han.

Freddy dos Santos og Bernt Hulsker ble «syndebukker», i den forstand at de misset på straffene sine, men Rekdal var ikke sint på dem for bommene.

- Men jeg irriterer meg grønn over at vi ikke skyter hardere. Se på Brugge: de dundrer ballen inn, mens vi dulter borti ballen! Går keeperen til riktig hjørne da, så redder han. Vi skyter ikke hardt nok, raste han.

At laget både ble baktunge og ikke virket å orke noe framover, har ikke Rekdal noen god forklaring på.

Mye å lære
- Vi har ennå mye å lære på dette nivået, det er det jeg har sagt hele tiden. Men 1-1 sammenlagt mot Brugge er ikke noe å skamme seg over.

Ardian Gashi og Steffen Iversen fikk begge gule kort på grunn av munnbruk, mens Kjetil Wæhler nok en gang fikk rødt. Denne gangen mistet han hodet i en duell med Gert Verheyen, og dommeren dro kontant opp det røde kortet. Om Vålerengas sjanser var små før den episoden, ble det enda verre etter det.

- Vi må legge bort sånne ting. Vi har ikke råd til å gjøre sånne ting på dette nivået. Men vi holder stand i 40 minutter etter at vi er nede i ti mann. Det er en sterk prestasjon.

Det var knyttet stor spenning til hvordan Ardian Gashi ville takle det å komme rett fra fengselet og inn på Vålerengas midtbane. Gashi løp som en villmann i 120 minutter, og spilte seg opp etter en vaklende innledning.

- Gashi kom seg bra, han. Jeg er i det hele tatt veldig fornøyd med våre sentrale spillere. Skiri, Grindheim, Johnsen, Wæhler.

- Det var nesten så Gashi ble helt med skuddet sitt i tverrliggeren?

- Ja. Men vi kan ikke regne med å gå videre på flaks.

Etter hvert som Brugge misset sjanse på sjanse, begynte Rekdal faktisk å tro at de kunne klare det.

- Men vi hadde ikke mer å komme det. Mot slutten spilte vi 5-4-0 for å klare straffekonk.

Europacup
- Når bestemte du deg for å la Gashi starte kampen?

- Egentlig med en gang det ble klart at han kunne rekke kampen.

Nå venter kvalifisering til gruppespillet i Uefa-cupen for Vålerenga.

- Nå må vi nullstille. Vi skal bli her noen dager og riste av oss skuffelsen. Vi skal trene og kose oss. Dette er en erfaring for oss å ta med videre, men vi ligger godt an å serien og vi er fortsatt med i cupen. Det er ennå mye igjen å spille for i år. Uefa blir jo en slags trøstegreie nå, men vi er en runde unna gruppespill der også, sa en svært skuffet Kjetil Rekdal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.