RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/Scanpix

- Flere bør gjøre som Hodgson

Sist oppdatert:
Steve McClaren mener Liverpool-manageren er en sjelden blomst.

Liverpools nye sjef, Roy Hodgson, er ikke som alle andre. Mens de fleste engelske trenere og spillere har en tendens til å holde seg på balløya, har den rutinerte 62-åringen vært over alt.

Trenerkarrieren startet i svenske Halmstad, og har siden den gang inkludert klubber som blant annet Inter, Viking, Blackburn, FC København, Udinese, Grasshopper, og nå sist Fulham.

Ringreven har i tillegg hatt ansvar for landslagene til Finland, Sveits og De forente arabiske emirater, samt at han har vært i diskusjonen om å bli engelsk landslagssjef ved flere anledninger.

- Vil bli som Hodgson
En som prøver å emulere det Hodgson har oppnådd er tidligere England-sjef Steve McClaren. Treneren ble i sin tid latterliggjort etter at han mislyktes med å lede England til EM i 2008, men etter at han forlot balløya har han hatt stor suksess.

Forrige sesong ledet han FC Twente helt til topps i nederlandsk fotball, og den kommende sesongen er det hardtsatsende Wolfsburg som skal få glede av McClarens lederegenskaper.

- Roy Hodgson er et perfekt eksempel på en trener som har reist fra England, og vært over alt i mange forskjellige klubber. Han har deretter brukt den erfaringen har tilegent seg til å komme tilbake til England og oppnå suksess. Det vil også jeg gjøre.

- Jeg gikk til Wolfsburg får å få nye erfaringer og en ny utfordring. Denne jobben er et nytt steg i karrieren min, sier den tidligere Manchester United-assistenten ifølge The Daily Express.

- Flere bør dra ut
McClaren tror at flere engelske trener ville ha dratt stor nytte av å prøve seg utenfor England, slik han og Hodgson har gjort.

- Jeg tror ikke britiske managere holder den høyeste klassen på nåværende tidspunkt. Det er bare et fåtall av dem som har den erfaringen som kreves for å lykkes på det høyeste nivå. Unge britiske managere har hele tiden prøvd å etablere seg i England, men det blir stadig vanskeligere å få erfaring der, på grunn av at de beste managerne blir hentet fra utlandet, sier han.

- Men hvorfor ikke dra ut selv? Når utenlandske manager kommer hit, blir de hentet fordi de har vunnet titler i andre land.

Da McClarens Twente løftet pokalen i Nederland i vår, ble han den første engelske manager siden Sir Bobby Robson som løftet ligatrofeet i en stor liga utenfor England. Robson vant med Porto tilbake i 1996, det vil altså si 14 år siden. Det var også nettopp Robson som overbeviste McClaren om å ta turen til Nederland, for å oppleve en ny fotballkultur.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere