Gå til sidens hovedinnhold

- Flere kan bli med videre

Stabæk har sagt opp kontraktene med sitt medisinske personell. Det betyr ikke at de er ferdig i klubben.

Tirsdag meldte Aftenposten at Stabæk har sagt opp hele sitt medisinske støtteapparat. Dette er senere blitt bekreftet av Stabæk i en pressemelding.

Nettavisen har fått bekreftet at det dreier seg om medisinsk ansvarlig Arne Røde, fysioterapeutene Knut Fritzvold og Tor Østhagen, og fysisk trener Marcel Cruz.

Disse hadde ikke faste ansettelsesforhold i Stabæk, men var engasjert på konsulentbasis.

Les også: Sparker hele legeteamet

Og sportslig koordinator Inge André Olsen utelukker ikke at flere av dem fortsatt er med i klubbens nye medisinske støtteapparat, som skal være stablet på beina innen 1. januar.

- Det tyder på at ikke alle blir med videre. Men for flere av dem kan det være aktuelt, sier Olsen til Nettavisen tirsdag formiddag.

Åpner for å fortsette
Han understreker at kontraktsoppsigelsene er et ledd i en grundig evalueringsprosess, som gjør det mulig for Stabæk å gjennomføre en omstrukturering.

Sentral i utformingen av den nye strukturen er lege Arne Røde, som altså er blant dem som har fått sine avtaler oppsagt.

Og Røde utelukker på ingen måte at han fortsetter i klubben:

- Når Stabæk har bedt meg lede dette arbeidet, tyder det jo på at de ønsker å ha meg med videre. Og det kan absolutt være aktuelt. Det som er avgjørende for meg er hvilken løsning klubben kommer fram til. Om det er en stilling som er utformet slik at jeg vil ha den, sier Røde til Nettavisen.

Må ha total oversikt
Han mener det bør opprettes en 50 prosent stilling for medisinsk ansvarlig.

- Det finnes mye kompetanse man kan hente inn i ulike stillingsbrøker. Men jeg føler Stabæk savner en sentral person med totaloversikt over den fysiske tilstanden til hver enkelt spiller, som er nødvendig hvis man skal kunne forebygge skader, sier Røde.

Han mener den medisinske oppfølgingen i Stabæk er blitt svekket av økonomiske kutt det siste året.

- Tilstedeværelsen er gått ned som følge av dette. Det kan være en av årsakene til at vi har flere skader enn tidligere. Men det handler også mye om tilfeldigheter. Det er mange fotballskader man ikke kan gardere seg mot, poengterer Røde, som mener både diagnostiseringen og skadebehandlingen av Stabæks skadde spillere har vært god også i 2010.

Økonomiske kutt
På spørsmål fra Nettavisen om skadesituasjonen i Stabæk denne sesongen kan ha en sammenheng med økonomiske kutt, svarer Inge André Olsen følgende:

- Det har jeg ikke noe klart svar på. Men det er blitt kuttet der også i Stabæk. At vi har hatt mange skader i år, kan bero på tilfeldigheter. Det som er helt klart, er at vi har hatt for mange skader. Det er derfor vi nå har satt i gang denne evalueringen og prosessen, for å finne ut hva vi kan gjøre annerledes og bedre.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser