RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Flere må stå fram i Rosenborg

Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
Sist oppdatert:
Vadim Demidov har gode forklaringer på fiaskostarten til Rosenborg.

ULLEVÅL (Nettavisen): Mens den Riga-fødte 24-åringen har etablert seg på Real Sociedad i den spanske toppserien, har Demidovs gamle lagkamerater i Rosenborg hatt en tung innledning på 2011-sesongen.

Rosenborg har kun vunnet to av sine ni første kamper og befinner seg bare ett poeng over nedrykksstreken.

- Det er kjedelig, det som har skjedd, sier Demidov til Nettavisen.

For høye forventninger
Han er tilbake i Norge for å forberede seg til den viktige EM-kvalifiseringskampen mot Portugal, som kan bli svært utslagsgivende for Norges sjanser til å kvalifisere seg til mesterskapet sommeren 2012.

Etter overgangen til Real Sociedad i januar, har han fulgt Rosenborg fra utsiden.

- Selvfølgelig. Rosenborg er fortsatt i mitt hjerte. Jeg synes de har fått mye marginer imot. Men det er nå gutta må stå på, vise seg fram og ta på seg lederansvar, som (Mikael) Dorsin gjorde sist. Det er flere som må stå fram, mener Demidov.

Samtidig er han klar på at forventningspresset er for høyt for en klubb som ikke bare har mistet Demidov, men også Kris Stadsgaard, Anthony Annan og Steffen Iversen fra fjorårets seriemesterlag.

- Ja, det synes jeg absolutt. De har mistet en god del av sentrallinjen og det svekker alle lag. Det er spillere som har gått til gode ligaer og det tar tid å erstatte dem med unggutter. Ambisjonene er kanskje litt høye for dem som er der nå, men på sikt kan det bli veldig bra, tror Demidov.

- Er det urealistisk å håpe på gull i Rosenborg?

- Det kan skje. Får de flyten og noen forsterkninger i sommer, så kan det gå. Alt kan skje. Men da må flere stå opp.

- Har gode spillere
- Hva er den viktigste årsaken til motgangen?

- Utskiftningene i spillerstallen, uten tvil. De som dro, var i sentrallinjen. Og i tillegg var det folk som sto opp for laget når det gikk litt imot. Det var grunnen til at vi snudde så mange kamper, og nå snur de ikke så mange kamper lenger. Men det kan utvikles, det også.

- For meg er det viktig at flere står litt fram for klubben, for jeg synes de har gode spillere.

Selv er Vadim Demidov storfornøyd for tiden. Han fikk rikelig med spilletid i sesonginnspurten og koser seg i vakre San Sebastián i Baskerland.

- Jeg har det veldig bra. Jeg har spilt alle kampene når jeg har vært frisk, og vi klarte å holde oss i La Liga. Det var viktig og deilig. Jeg føler at jeg utvikler meg godt og gleder meg bare til neste sesong, smiler Sandefjord-gutten.

- Hvordan har du taklet nivået i spansk fotball, føler du?

- Jeg synes det har gått bra. Jeg føler at jeg har tatt nivået, men jeg har også vært sliten og vet at jeg har mer å gi. Jeg kan garantere at det blir bedre neste år.

PS. Følg gjerne Nettavisen-sporten på Facebook ved å klikke «Like» her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere