RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Fælt å tape mot Vålerenga

Foto: Marit Hommedal (Scanpix)
Sist oppdatert:
Branns Jan Gunnar Solli om årets sesong, neste sesong og ferien.

Jan Gunnar Solli startet 24 av Branns seriekamper i år. Han kom innpå som innbytter i ytterligere fire, og sto kun over to seriekamper. Han scoret tre mål, fikk fire gule kort og var med på et Brann-lag som tok 5. plass på tabellen.

Nettavisen har tatt en prat med den ferierende 28-åringen.

- Hvor fornøyd er du personlig med sesongen?
- Jeg hadde en god høstsesong, men en veldig variabel vårsesong. Det siste gjaldt vel både for meg og laget. Vi kom veldig dårlig i gang som lag. Resultatene var dårlige, og det svingte en del i prestasjonene for egen del.

- Utover høsten tok det seg opp, jeg ble stabil, og det endte jo at jeg kom med igjen i landslagstroppen mot Sveits. Det var positivt.

- Hvor fornøyd er du med klubbens sesong?
- 5. plass er jo ett steg opp i forhold til 2008. Men samtidig er det klart at vi hadde ambisjoner om å være med helt der oppe, og det er sjelden et lag som Brann går sju kamper uten seier. Hadde vi hengt litt bedre med fra start av så kunne vi jo kjempet om medaljer. Til slutt handlet det i stedet om 4. plass, men den røk jo mot Vålerenga. Da ble det også vanskelig med en europacupplass - som var målet da det ble klart at det ikke ble medaljer.

- Hva var høydepunktet?
- Det var i alle fall et fint øyeblikk da vi slo Odd Grenland på stadion etter at vi hadde tapt to kamper mot dem tidligere i sesongen.

- Den største nedturen?
- Jeg liker ikke å se altfor langt tilbake, men det må ha vært tapet mot Vålerenga på Brann stadion. Da var jeg dessverre ikke på banen. Jeg satt på tribunen, og det var ikke noe festlig å stå over den kampen. Det ble ikke noe bedre av at vi samtidig var uheldig med å tape en jevn kamp som kunne vippet begge veier. Tapet der var jo spikeren i kista for europacupplassen.

- Hva blir viktigst for deg selv neste sesong?
- Jeg føler meg ganske trygg på den akkurat nå. Jeg følte at jeg knekte noen koder for hvordan å prestere stabilt i år. Jeg var egentlig ganske så fornøyd med prestasjonene mine i starten av sesongen, men vi vant jo ikke kamper. Etter hvert fikk jeg også en nedtur, før jeg kom tilbake igjen. Det siste gir meg en trygghet inn mot neste sesong, og nå ser jeg kun muligheter - ikke begrensninger.

- Hvor gode kan Brann bli da?
- Vi har veldig mange gode spillere. Så handler det om å få alle til å prestere bedre sammen som lag. Når alle er på, så er vi et vanskelig å spille mot - et av de beste lagene i Tippeligaen. Men vi må få inn en vinnermentalitet.

- Hva gjør du i ferien?
- Jeg er litt i Bergen, skal en liten tur til Trondheim og også være hjemme i Treungen i Skien. I tillegg har jeg vært på en avslutningstur for sesongen i Las Vegas. Jeg gamblet ikke en eneste krone, men det er uansett en tur jeg kan anbefale på det varmeste - selv om den bare er for noen få dager. Den turen var verdt hver eneste krone, sier Jan Gunnar Solli.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere