RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Følte meg urettferdig behandlet

Sist oppdatert:
Didier Konan Ya har somlet bort det store gjennombruddet i RBK-trøya.

DIREKTE: Fiorentina - Rosenborg klokken 20.45.

FIRENZE (Nettavisen): Det var etter Astana-kampen i august at problemene begynte å hope seg opp for Didier Konan Ya.

Den ivorianske landslagsspilleren ble syk og mistet plassen på førstelaget. Her forklarer han selv for første gang hva som egentlig skjedde under den turbulente høsten.

- Jeg var syk etter kampen mot Astana og var borte i to uker. Vanligvis får man så en sjanse til å bevise at man fortjener å beholde plassen i førsteelleveren, men den fikk jeg aldri. Før Astana-kampen var jeg nesten alltid i førsteelleveren, så derfor ble jeg sint da jeg ble fratatt sjansen min, sier Konan Ya til Nettavisen.

Rotet det til
Ivorianeren fikk starte både mot Vålerenga og Strømsgodset i etterkant av Astana-kampen, men så gikk det lengre og lengre mellom hver opptreden i RBK-trøya.

Det hjalp ikke da han begynte å surre med treningstidspunktene i klubben.

- Det stemmer at jeg kom for sent til to treninger, innrømmer Konan Ya.

- Hvorfor?

- Det var fordi treningstidene ble skiftet på hele tiden. Og fordi jeg sovnet en gang og ikke så på klokken.

(Saken fortsetter under bildet)

Mistet halv sesong
For 23-åringen slo det tilbake på ham selv. Mot slutten av oktober ble han satt ut av troppen til Valencia-kampen. Det var klubbens reaksjon på oppførselen hans.

- Du gikk glipp av de store mesterligakampene utover høsten. Hvordan føltes det?

- I starten gikk det greit, men etter hvert følte jeg at straffen ble litt for hard. Jeg gjorde en feil. Så etter hvert ble jeg sint. Jeg følte meg urettferdig behandlet, ettersom jeg mistet en halv sesong.

- Ble du fortalt av klubben at du måtte skjerpe deg?

- Jeg hadde et møte med ledelsen, og de sa at jeg ikke måtte komme for sent mer, svarer han.

Taus Trond
Det meste tyder på at midtbanespilleren har lært av sine feil. Trond Henriksen roser ham for jobben han har nedlagt etter nyttår, og har funnet plass til ham i startelleveren mot Fiorentina - ettersom Abdou Razack Traoré er skadet og Steffen Iversen starter på benken.

- Didier har vært veldig positiv siden vi startet opp igjen i januar. Jeg ser ingen problemer med at han går inn på venstrekanten, sier Henriksen.

- Vil du si noe om situasjonen som oppsto i fjor høst?

- Didier følger treningsopplegget hver dag, er alt Henriksen svarer om den saken.

(Saken fortsetter under bildet)

- Problem for klubben
Talentspeider Stig Torbjørnsen var mannen som snappet opp ivorianeren foran nesa på Charlton i romjula i 2006. Han håper Konan Ya nå har lært av sine feilvalg i fjor høst.

- Det var et problem for klubben og det ble et problem for ham selv. Denne situasjonen oppsto fordi han var sløv. Dette er noe han må ta selvkritikk på. Han forsov seg tre ganger på en uke, og det kan han bare skylde på seg selv for, sier Torbjørnsen til Nettavisen.

Samtidig både tror og håper han at spilleren snart skal vise frem ferdighetene som gjorde at han ble håndplukket til RBK-stallen.

- RBK forteller meg at han har skjerpet seg og at han har blitt en ny person. Han fikk pepper fra klubben, ble vraket og var ute av troppen i noen viktige matcher. Jeg tror det har gått opp for ham nå, og at han heller møter opp et kvarter før trening.

Større enn Koné
- Er du enig i at Konan Ya er den afrikaneren i klubben med størst uforløst potensial?

- Ja, han har nok det største potensialet og den med brattest utviklingskurve av de tre. De tekniske ferdighetene og skuddteknikken er bedre hos Didier enn både Yssouf Koné og Abdou Razack Traoré, mener han.

- Hvorfor har han da ikke slått til?

- Dels fordi han ble feilbrukt og litt misbrukt i fjor. Han gjorde likevel en brukbar sesong, fordi han er en god spiller. Men han er bedre sentralt i banen.

(Saken fortsetter under bildet)

- Bedre rustet nå
Henriksen er også enig i at potensialet er skyhøyt hos kveldens venstreving (!).

- Potensialet er kjempestort. Han har veldig gode ferdigheter med ball. Men en del av spillerne fra Afrika trenger en stund på seg før det klaffer både på og utenfor banen. Didier er uansett mye bedre rustet nå enn han var før fjorårssesongen.

Torbjørnsen tror at spilleren trenger tillit over tid for å slå ut i full blomst i RBK-trøyen.

- Når jeg har sett ham nå, har han faktisk virket litt egoistisk ute på banen. Det er ikke slik jeg husker ham fra Afrika. Det kan imidlertid ha noe å gjøre med at når han først får muligheten nå, så må han overbevise. Jeg tror han har gått i fen felle der og binder seg litt ute på banen.

Klar for Fiorentina
Han tror også at endringen fra bastant 4-3-3 til 4-4-1-1 eller 4-4-2 slår positivt ut.

- Spillestilen passer nok bedre, og han får kanskje mer tillit utover. Jeg synes han ble ofret litt i fjor, da han ble vraket ganske tidlig av Knut Tørum.

Selv er Konan Ya overlykkelig over å være tilbake i startelleveren igjen. Forrige gang det skjedde var hjemme mot Odd Grenland den 7. oktober.

- Jeg er ung og har fortsatt god tid til å få ut mitt fulle potensial. Nå gleder jeg meg bare til å spille igjen. Jeg skal gjøre mitt beste mot Fiorentina, lover han.

Nettavisen følger Fiorentina - Rosenborg direkte fra klokken 20.45.

Klikk her for flere nyheter om norsk fotball
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere