RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
ENORM GLEDE: Assistenttrener Hans Erik Ødegaard (til venstre), keepertrener Erlend Madsen og trener Vegard Hansen (til høyre) slipper jubelen løs etter seieren mot Bærum.
ENORM GLEDE: Assistenttrener Hans Erik Ødegaard (til venstre), keepertrener Erlend Madsen og trener Vegard Hansen (til høyre) slipper jubelen løs etter seieren mot Bærum. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

- Folk er nesten tullete når det gjelder Brann

Sist oppdatert:
I Mjøndalen har man lenge håpet å møte Brann i tippeligakvalifiseringen.

- Vi har merket det i Mjøndalen helt siden vi nærmet oss kvalifiseringen. Folk her har i mange uker snakket om at det ville vært gøy å møte Brann, forteller Mjøndalens trener, Vegard Hansen, til Nettavisen.

NÆR OPPRYKK: Vegard Hansen og Mjøndalen har slått Fredrikstad og Bærum så langt i kvalifiseringen.

Ønsket blir oppfylt førstkommende søndag og påfølgende onsdag. Først på Brann stadion, deretter på Nedre Eiker.

Mjøndalen-fansens sterke forhold til Brann startet angivelig så langt tilbake som på 20-tallet, for snart hundre år siden. Da skrev de en egen sak dedisert Bergens fotballstolthet.

I 1985 vant Mjøndalen 3-1 i Bergen i siste serierunde og sendte Brann ned fra landets øverst divisjon. Og så sent som i fjor gikk Mjøndalen seirende ut av duellen da lagene møttes i cupen.

- Gjør som vanlig

Nå er det kvalifisering til Tippeligaen det står om. Brann kan rykke ned, som i 1985, mens Mjøndalen kan rykke opp og få plass i Norges øverste divisjon for første gang siden 1992.

- Folk her er nesten tullete når det gjelder Brann, smiler Hansen, før han legger til at det «kun er det som skjedde i fjor» som har noen sportslig betydning foran søndagens kamp i Bergen.

Oppladingen blir som vanlig, mener Mjøndalens trener.

- Vi gjør som vi pleier og trener på lik måte som før. Vi hadde en litt annen restitusjon i dag, fordi vi spilte 120 minutter lørdag, men ellers er det bare den store interessen rundt kampen som er annerledes. Det er veldig mange som vil se kampene.

Han har kontroll på nervene, selv om dette er det nærmeste han har vært opprykk til Tippeligaen i løpet av sine åtte år som trener for Mjøndalen.

- Enorme muligheter

I fjor ble det tap for Ranheim i andre runde av kvalifiseringen, året før vant Bodø/Glimt over bruntrøyene i første kvalifiseringsrunde.

Nå er man altså i siste kvalikrunde. Hjemme- og bortekamp mot Brann. Sammenlagtvinneren spiller i Tippeligaen i 2015.

- Skulle vi ryke mot Brann, kommer det sikkert at de er bedre enn oss. Dette er kun gøy, og nyttig med tanke på sponsorarbeid og slike ting, sier Hansen til Nettavisen.

45-åringen mener at Mjøndalen står godt rustet til et opprykk.

- Bøygen økonomisk går mellom 2. divisjon og 1. divisjon. Det blir bare en gullgruve for oss om vi rykker opp til Tippeligaen. Det genererer mer penger, vi får mer av TV-potten, men kan leve på samme forsiktige, måteholdne måte som alltid har gjort. Det hadde bare gitt oss enorme muligheter for framtiden. Vi kunne sikret flere års satsing med ett år i Tippeligaen.

- Får dere glede av erfaringen fra tidligere kvalik-kamper nå?

- Jeg skulle ønske jeg kunne sagt ja, men jeg føler ikke at jeg kan det. De kampene vi har hatt, har vært mot 1. divisjonslag og de møter vi hver helg. De har ikke hjulpet oss noe særlig sånn sett. Vi har hatt et stort ønske om å komme hit, for denne erfaringen vil vi dra senere.

Håper på buing

- Presset ligger uansett på Brann, eller hva?

- Det skjønner alle, at de har et voldsomt press på seg, men det får ikke vi gjort noe med. Vi kan prøve å fyre oppunder og stresse dem når kampen kommer. Vi får se om det blir litt buing, det hadde vært moro.

Selv mener Vegard Hansen å ha kontroll på sine nerver.

- Det er ingen nerver inne i bilde ennå. Spenning og forventning og glede, ja, men ikke nerver. Det er uansett mye bedre å ikke få noe du ikke har, enn å bli tatt fra noe du har, konstaterer han filosofisk.

Like filosofisk var han ikke rett før sesongen startet,da han ble lurt trill rundt av spillerne, med Mads Hansen i spissen. Flere av dem lot som om de pådro seg skader, bare noen dager før første seriekamp, til Hansens heftige fortvilelse.

Det vil sikkert være fristende for noen i spillergruppen å gjøre et lignende stunt nå, men Mjøndalens trener tar det med stor ro.

- Jeg går ikke på den én gang til, i hvert fall ikke på denne tiden av året, ler Vegard Hansen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere