*Nettavisen* Sport.

- Folk gråter hver gang Messi takles

Foto: NTB scanpix/Gerard Julien

Tidligere toppspiss mener dagens stjerner får for mye beskyttelse.

14.10.13 11:11

- Så fort noen takler Messi, begynner folk over hele verden å gråte.

Det sier tidligere stjernespiss.

Den colombianske legenden Faustino Asprilla mener dommerne er altfor opptatt av å beskytte de beste teknikerne i dagens internasjonale fotball. For å illustrere poenget sitt peker han på mannen mange mener er verdens beste spiller, Barcelonas Lionel Messi.

- Da jeg fortsatt var aktiv, fikk ikke angriperne like mye beskyttelse fra dommerne. Om noen takler Messi nå, begynner folk over hele verden å gråte og klage, sier Asprilla til den italienske sportsavisen Gazzetto dello Sport.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Valerio Pennicino / Getty Images / All over Press (2011 Getty Images)

Ingen klaget da vi spilte
Intervjuet er gjengitt av nettstedet goal.com.

- Jeg kan ikke huske at noen klaget da forsvarsspillerne gjøv løs på meg, Gabriel Batistuta eller Marco van Basten, fortsetter Asprilla – og tilføyer:

- Livet er lettere for spissene i dag. Det finnes ingen forsvarere som Franco Baresi eller Pietro Vierchowod lenger. Jeg har fortsatt mareritt om dem.

Asprilla spilte selv for en lang rekke klubber – blant dem Parma og Newcastle – i sin tid som aktiv. På 57 landskamper for hjemlandet gjorde han 20 mål.

Jeg kunne vunnet Gullballen
- Jeg hadde store kvaliteter, og hadde jeg fått spille for enten Juventus, Milan eller Inter, kunne jeg kanskje vunnet Gullballen. Med all respekt, hvis Pavel Nedved kunne vinne den...

43-åringen har mange meninger om dagens fotball – også de økonomiske sidene av den.

- Selvsagt tjente jeg selv også bra, men ikke i nærheten av hvordan det ser ut i 2013. Nå kan flopper få like mye penger som Marco van Basten. Og såvidt jeg vet, finnes det ikke mange som når opp til hans nivå, sier Asprilla. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.