- Folk tar deg ikke på alvor, Blatter

FIFA-president Sepp Blatter måtte tåle mye kritikk under et møte med UEFA-delegater tirsdag.

FIFA-president Sepp Blatter måtte tåle mye kritikk under et møte med UEFA-delegater tirsdag. Foto: Nelson Almeida (Afp)

FIFA-president Sepp Blatter får kald skulder fra UEFA.

FIFA-president Sepp Blatter (78) fikk hard medfart under et møte med europeiske fotballedere tirsdag.

Under et lukket UEFA-møte var meldingen til den aldrende sveitseren ikke til å ta feil av. Flere av Europas fotballtopper ønsker ikke at Blatter får en femte fireårsperiode som øverste leder av Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Spesielt Nederlands fotballpresident Michael van Praag var nådeløs i sin kritikk.

– Herr Blatter, dette er ikke personlig ment, men om du tenker på FIFAs rykte de siste sju-åtte årene, så er den blitt koblet til korrupsjon og forestillinger om gubbevelde. Du gjør det ikke enkelt for deg selv. Jeg synes ikke du er rett mann til jobben lenger. Folk tar deg ikke på alvor. Du er ikke bra for FIFA, og det er ikke bra for sporten, sa van Praag.

– Uakseptabelt

Blatter manet mandag til kamp mot folk som vil «ødelegge» FIFA da han talte til afrikanske og asiatiske fotballedere. 78-åringen hevdet også at beskyldningene om korrupsjon mot afrikanske FIFA-delegater er motivert av rasisme.

– Igjen er det en storm mot FIFA angående VM i Qatar, og dessverre er det mye diskriminering og rasisme. Dette sårer meg, sa Blatter mandag.

Dagen etter ble han konfrontert med uttalelsene. Greg Dyke, styreleder i Englands fotballforbund (FA), stemplet dem som «støtende» og «uakseptable».

– Beskyldningene (mot Qatar-VM) har ingenting med rasisme å gjøre, de handler om korrupsjon i FIFA, sa Dyke.

Tar Platini over?

Også danskene ser gjerne at FIFA får en ny president i neste periode.

– Med tanke på hans alder og den tiden han allerede har væt i systemet, så har tiden kommet for å finne en ny FIFA-president, sier styreleder Jesper Møller i Danmarks fotballforbund (DBU) til DR.

Blatter har jobbet i FIFA-ledelsen i snart 40 år. Han har vært øverste sjef siden 1998.

UEFA-president Michel Platini er en mulig kandidat som Blatters etterfølger, men franskmannen har ikke bestemt seg for om han vil utfordre sveitseren.

– Platini har diskutert dette med mange medlemmer, men han har ikke tatt en beslutning ennå, opplyste van Praag etter tirsdagens møte. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.